Przy tym kursie euro cena powinna już być obniżona o 20 tys, tym bardziej, że robią rabaty na Model 3 po 15 tys mimo tego, że płynie z Chin koszt transportu i UE nałożyła 18% cła na import Tesli. Jak rynek nasyci się Ykiem to w ciągu najbliższych tygodni powinni ostro ciąć ceny, bo po pierwsze mają z czego, a po drugie nie wyrabiają targetów.
Jak na razie, to z produkcją Y nie wyrabiają się na zakrętach. Skończyły się czasy, gdzie AWD mogłeś mieć niemal od ręki. Zobaczymy.
Tego nie wiesz. Może akurat nie będzie miała tego będzie beznadziejnego szklanego dachu, więc dla wielu będzie lepszą wersją.
No i tu zdania są podzielone. Dla jednych to plus, dla drugich minus. Mnie to jest obojętne, jako kierowca nie mam zbyt wielu okazji gapienia się w niebo, ale jak już się gapię, to fajnie jest

Poza tym, wygląda na to, że dach to może być jedna z paru rzeczy, na których zaoszczędzą.
A skoro już offtop idzie pełną gębą (sorry
@mikeB), to moim zdaniem w Tesli bardzo brakuje czegoś wymiarami zbliżonymi do ID3. Małego, zgrabnego crossovero-suvika. Takie coś, w cenie -30/40kpln od ceny TM3 to mógłby być niezły hicior. Ale ja się nie znam, Elon przecież chyba wie co robi (hehe).