No tak.Mialem z Kia juz Stingera to moze dlatego przychylniejsze oko, lakier podstawowy w tym wypadku
Ja też miałem Kię, ale o takich upustach nikt nie gada.
Ale podpytuję Cię, czy to były jakieś upusty std od Kia, czy tylko dealerskie?
No tak.Mialem z Kia juz Stingera to moze dlatego przychylniejsze oko, lakier podstawowy w tym wypadku
Gratulacje!Pozytywne.
Kolor cadet green jest nieco bardziej zielony niż miałem na C-HR (neon lime), ale w sumie podobny i też ładny.
IMO ciekawszy niż jakikolwiek inny z palety.
Jak napięcie aku spadnie poniżej 10V to można go nazwać trupem. Z 7V to dziw, że się podniósł..Stało się
Wczoraj mi samochód nie odpalił. Ciemno na pokładzie. Pomiar aku pokazał 7V. To już raczej trup, chociaż dał się naładować do 13V i na razie trzyma. Dam mu parę dni i ew. zgłoszę na gwarancję.
Ja też raczej stawiam, że aku padnie. A już na pewno, gdy wystawię oczojeba pod chmurkę jak zapowiedzą minus..Nowe oprogramowanie zmienia częstotliwość podładowywania aku 12v z 1 na 24h na 1 na 4h. Niestety jest to niezależne od aktualnego naładowania akumulatora - rozwiązanie co najmniej dziwne i jak widać się nie sprawdza.
Ja mam całkiem niezłe camel trophy po drodze do domu - co najmniej 4km drogą przez las, a przy tej drodze rżną drewno aż wióry lecą.. jak spadnie deszcz będzie niezła rzeźnia 🤬Swoja droga jak na elektryka szybko sie eNiro i eSoul brudza pod maska.. poszczedzili na uszczelkach ;/ co dziwne bo Stinger po kilkunastu tysiacach pod maska byl czysciutki a tez KIA![]()
Nie mogli znaleźć bo to nie jest klasyczna pompa ciepła tylko wymiennik ciepła przetwarzający energię cieplną wytworzoną przez kompresor klimatyzacji aby poprawić wydajność ogrzewania w aucie. Tańsze w produkcji ale działa praktycznie jak typowa pompa ciepła.Tyle, że te klasyki w serwisie KIA tego nie wiedziały (=tzn. nie potrafiły wskazać gdzie ta pompa jest - bo jak widać, ją widać). I w centrali KIA też nie. Dopiero ponad półgodzinna rozmowa tel. z jakimś mądralą pomogła - mają te informacje w sofcie, nawet z fotami. Ino ktoś musiał im pokazać palcem
I dobrze, że dali się zmolestować na porównanie e-Soula bez pompy z moim - dało się element pompy dotknąć paluchem.
Pozdrawiam