Dziwne ceny stockowych samochodów

gim-kg

Pionier e-mobilności
...Mam nadzieję, że dla Tesli moja umowa jest wiążąca i nie podbiją mi ceny.
Nie chcę Ciebie martwic, ale przejrzyj umowe zamówienia:
„Ostateczne rozliczenie ceny zostanie Państwu przekazane pod koniec okresu oczekiwania na odbiór. Będzie ono zawierać ostateczną wycenę, dokonaną w oparciu o ostateczną Konfigurację pojazdu, a także podatki oraz opłaty urzędowe i skarbowe”
Także nie zdziw się jak dostaniesz fakturę opartą na nowych cenach. Obym się mylił.

slaveq

Pionier e-mobilności
No jak rozmawiałem z Panią przez telefon jeszcze przed zamówieniem to pytałem o to i powiedziała, że cena jest dla mnie ceną ostateczną. Przynajmniej ja zapis rozumiem tak, że mogą ewentualnie doliczyć jakieś podatki jeśli ekstra wejdą ale nie że nagle dostanę podwyżkę o 10 tyś zł. Jeśli tak mi zrobią to niestety ale będę musiał im podziękować bo nie lubię takich sytuacji.

slaveq

Pionier e-mobilności
W skrócie, jeśli wezmę teraz samochód który mają to mogę go dostać po cenie którą mam w umowie BO NIE MAJĄ MOJEGO SAMOCHODU a jeśli się przesunę na kolejny kwartał to cena rośnie bo taka polityka firmy. I teraz albo w przyszłym tygodniu się zdecyduję i na gwałt załatwię sobie wszystkie papiery i zapłacę (niemałą w końcu) fakturę i wezmę kolor który mają (szary) albo proszę pana pięć tysięcy w górę.

//EDIT nie mam jeszcze pewności czy tylko 5 tyś.

Lsk

Zadomawiam się
W skrócie, jeśli wezmę teraz samochód który mają to mogę go dostać po cenie którą mam w umowie BO NIE MAJĄ MOJEGO SAMOCHODU a jeśli się przesunę na kolejny kwartał to cena rośnie bo taka polityka firmy. I teraz albo w przyszłym tygodniu się zdecyduję i na gwałt załatwię sobie wszystkie papiery i zapłacę (niemałą w końcu) fakturę i wezmę kolor który mają (szary) albo proszę pana pięć tysięcy w górę.

//EDIT nie mam jeszcze pewności czy tylko 5 tyś.
wiesz przynajmniej dali Ci wybór 😄 😄 a tak na serio to przypuszczam ze może być trochę więcej samochodów nieodebranych teraz. Gdzieś na TwarzoKsiazce widziałem oferty ze ludzie zamówili TM3 i teraz szukają kogoś kto może ten jeszcze nieodebrany samochód od nich odkupić. Co do formalności to nie wiem co musisz załatwiać ale z Leasingiem to spokojnie w tydzień dasz rade.