Dziwne ceny stockowych samochodów

Bronek

Pionier e-mobilności
Pisalem o sobie, wzialem bialy bo bez doplaty, a inne kolory mnie nie oczarowały, niebieski fajny ale to bardziej w granat juz wpada.
O matulu, jak pisaleśo Chevy to nie wiedzialem ze to o takim (jakos nie pamietalem modelu), i ty mowisz ze tesla pod sklepem robi WoW ? ten SSR to musial byc dopiero szok dla ludzi ;)
Kupiłem klikając na Allegro w ciemno, gdy dolar był w promocji ale i tak kosztawał sporo ( tylko 27 tys wyprodukawali z cztery w Polsce??) ($ za ok 2,40 /) przywieźli lawetą i sie zdziwiłem że taki duży V8 5,3 ale potem były 6 l. 320 Km z możliwościa tuningu do 1000KM ;-)
Jeździ teraz w Poznaniu.
AD Wow... Niemcy tylko zerkali, ale jak jeździliśmy po Włoszech Hiszpani to tam mordy sie ludziom uśmiechały i machali itp. Inny temperament. Z Harleyami ekstra pasuje. Zona jao mobilny serwis a my na motorkach

@Electro : Dlaczego tak fajną "mordę" w BMW jak na Twoim zdjęciu zamienili na to coś, co teraz ma być w ich eletrykach?? Co ich podkusilo?
20210321_104808-COLLAGE.jpg

Attachments

• SN853427.JPG
    SN853427.JPG
    612,6 KB · Liczba wyświetleń: 80

Electro

Zadomawiam się
Kupiłem klikając na Allegro w ciemno, gdy dolar był w promocji ale i tak kosztawał sporo ( tylko 27 tys wyprodukawali z cztery w Polsce??) ($ za ok 2,40 /) przywieźli lawetą i sie zdziwiłem że taki duży V8 5,3 ale potem były 6 l. 320 Km z możliwościa tuningu do 1000KM ;-)
Jeździ teraz w Poznaniu.
AD Wow... Niemcy tylko zerkali, ale jak jeździliśmy po Włoszech Hiszpani to tam mordy sie ludziom uśmiechały i machali itp. Inny temperament. Z Harleyami ekstra pasuje. Zona jao mobilny serwis a my na motorkach

@Electro : Dlaczego tak fajną "mordę" w BMW jak na Twoim zdjęciu zamienili na to coś, co teraz ma być w ich eletrykach?? Co ich podkusilo?
View attachment 310

Najlepsze definicja dla teorii, ze auto powinno być „jakieś” - sztos - 🔥🔥🔥

Bronek

Pionier e-mobilności
Panowie!!!! O to chodzi! Owszem syn aby wozić dziecko, dostał DOBLO i grymasił ale do czasu jak okazało sie, że to auto idealne i do przedszkola i na budowę domu.

W końcu każdy facet z "Doblo" wyrosnąć musi, a szczególnie gdy mu dzieci dorosną, to sam powinien zdziecinnieć. Inaczej to nie FACET ;-)

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
Pogodze Was. Biała i tylko biala z białym wnętrzem ( nie mam błąd). Bo biały Tesli nie jest biały a taki lekko nawet rózowy, perłowy.
ALE WSZYSTKIE SĄ ŁADNE..... tylko cholera musza być czyste ;-(. I tu Hund begraben jest
Może to trochę głupie, ale wybrałem czerwony, bo uważam, że z teslowych kolorów ten najmniej traci po ubrudzeniu :)
Dotychczas jeździłem szaroburym metalikiem - deszcz był dla niego wystarczającą myjnią ;)

krist

Posiadacz elektryka
W mojej ocenie szara z czarnym środkiem jest typowym wyborem dla kogoś kto wcześniej posiadał Golfa w TDI żeby sąsiada nie denerwować
Ja zmieniłem z audi rs5, więc w sumie ten sam koncern. A do denerwowania sąsiadów udało mi się kupić takie cuś:

850i małe.jpg

Jest w kolorze veilchenblau-metallic, w sumie BMW zrobiło 35 egzemparzy E31 w tym kolorze. Statystycznie razem z TM3 mają po 6 cylindrów ;)
Szkoda ze tesla ma tak ubogą paletę, z tego co widzę sporo osób okleja, ja się zastanawiam czy matowym ppf auta nie potraktować, bylaby ochrona lakieru i jakaś minimalna zmiana odcienia

Bronek

Pionier e-mobilności
Dwa razy widziałem takiego diabła na żywo ( bordowy czy dziwny brąz?). I za pierwszym razem nie wiedziałem co to - myślalem, że japończyk. Specjalnie się nie znam na markach , nie śledzę co na rynku itp. Ale lubię dziwne auta i inne niż szara rzeczywistość. Najlepeij ale niekoniecznie z mocnymi silnikami. Diesle tylko wyjątkowo T. eraz to kompletnie 95% nie rozpoznaję.

krzyss

Pionier e-mobilności
wsadź tam silnik z motocykla, odkryjesz go na nowo :) ten model się do tego idealnie nadaje
Juz predzej swap od BMW i3 bym zrobil, ale szkoda troche bo to Brabus a ich nie bylo bardzo duzo.

slaveq

Pionier e-mobilności
Ja się zdecydowałem na niebieski bo mi przypomina mój pierwszy samochód (jakkolwiek to śmiesznie nie zabrzmi) - Corsę B. Co to było za auto, ecotec 1.2 65KM, 0-100 w 14 sekund i miała szyberdach na korbkę :). I co zabawne niebieski to jedyny kolor którego nie widziałem na żywo. Biały odpadł bo niespecjalnie lubię, na czarnym widać każdy brud, szary mam teraz i chce mieć coś żywszego a czerwony bardzo ładny ale cena trochę z kosmosu.