Dziwne zachowanie sensora temperatury zewnętrznej

eugtor

Posiadacz elektryka
A tak a propos wycieraczek. Są dość głośne. Irytująco głośne (poza wspomnianym wężykiem).
Czy może wymienialiście je na nowe, inne, i wyszło że nowe nie generują takich hałasów?
Spróbuj oczyszczić samo szkło i przetrzyj pióra wycieraczek jakimś spirytusem :)

aadam75

Zadomawiam się
Spróbuj oczyszczić samo szkło i przetrzyj pióra wycieraczek jakimś spirytusem :)
Potwierdzam, u mnie pomogło. Zwykly spirytus 10% zmywa wosk itp. lub inny płyn do mycia szyb.

swistak

Posiadacz elektryka
Chyba nie w tym rzecz.
Na twoim filmiku też to słychać - chodzi o te "stuknięcia" przy zmianie kierunku wycieraczek.
Jakby ta guma się przeginała to w jedną to w drugą stronę.
Lub to po prostu hałas mechanizmu i tyle.
P.S. Mam też powłokę na szybie (Detailer aplikował). Hałasu podczas "tarcia" nie doświadczam.

eimi

Pionier e-mobilności
Potwierdzam, u mnie pomogło. Zwykly spirytus 10% zmywa wosk itp. lub inny płyn do mycia szyb.
Jeśli chodzi o szyby, polecam bardzo delikatną pastę polerską, np.

Usuwa cały syf, którego zwykłym płynem do mycia szyb albo aktywną pianą nie da się ruszyć.

Kamery dużo lepiej działają (np. automatyczne wycieraczki) bo nie mają hologramów.

Wycieraczki działają ciszej.

Nie robią smug.

eugtor

Posiadacz elektryka
Na twoim filmiku też to słychać - chodzi o te "stuknięcia" przy zmianie kierunku wycieraczek.
Jakby ta guma się przeginała to w jedną to w drugą stronę.
No tego przeginania to się nie da wyeliminować. W ICE tego po prostu mniej słychać.

eimi

Pionier e-mobilności
No tego przeginania to się nie da wyeliminować. W ICE tego po prostu mniej słychać.
Da się.
Tylko ja wolę jednak mieć działający spryskiwacz.

ELuk

Pionier e-mobilności
U mnie też stuka, ale przy prędkościach ponad 120, wiec coś z aerodynamiką musi być związane. Może większy docisk pióra daje ten problem? 🤷🏻‍♂️