e-C3 trafia do salonów

Jusand

Posiadacz elektryka
Citroen Zdunek Gdańsk posiada auto do jazd demonstracyjnych. Od grudnia 2024.
Właśnie dziś umówiłem się na jazdę w czwartek, gdyż jestem zainteresowany wynajem na 2 lata. Zobaczymy jak to jeździ w porównaniu do e208.

Jusand

Posiadacz elektryka
Jestem właśnie po prawie całodniowym testowaniu eC3, muszę przyznać że dość przyjemnie się jeździło. Nie jest to demon prędkości i przyspieszania ale do miasta spokojnie wystarczy. Za kwotę ok 11 tysięcy zł (plus ubezpieczenie na drugi rok, bo w pierwszym jest za 1zl) na dwa lata można brać. Jedynie czego nie znalazłem to jakiej kolwiek informacji na temat zużycia ani aktualnego ani z tras.

Jusand

Posiadacz elektryka
Samochód ma być do miasta dla córki na dojazdy wokół komina, nie będzie nim jeździć w trasy dłuższe niż 100km. Dla niej wystarczy. Po za tym e208 żony ma zasięg zimą nawet gorszy bo degradacja po 3 latach prawie 11%>

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Po za tym e208 żony ma zasięg zimą nawet gorszy bo degradacja po 3 latach prawie 11%>
To coś dużo. U mnie po 2,5 roku degradacja w e208 to 3,5%

Jusand

Posiadacz elektryka
To coś dużo. U mnie po 2,5 roku degradacja w e208 to 3,5%
Na początku bardzo szybko poszło, ostatni rok to strata tylko niecały 1%. Tak jak wcześniej już pisałem w pierwszym roku eksploatacji żona ładowała w pracy praktycznie zawsze do 100%.

Bandtio83

Posiadacz elektryka
Jestem właśnie po prawie całodniowym testowaniu eC3, muszę przyznać że dość przyjemnie się jeździło. Nie jest to demon prędkości i przyspieszania ale do miasta spokojnie wystarczy. Za kwotę ok 11 tysięcy zł (plus ubezpieczenie na drugi rok, bo w pierwszym jest za 1zl) na dwa lata można brać. Jedynie czego nie znalazłem to jakiej kolwiek informacji na temat zużycia ani aktualnego ani z tras.
Gdzie można testować takiego e-C3?

boa

Pionier e-mobilności
Samochód ma być do miasta dla córki na dojazdy wokół komina, nie będzie nim jeździć w trasy dłuższe niż 100km. Dla niej wystarczy. Po za tym e208 żony ma zasięg zimą nawet gorszy bo degradacja po 3 latach prawie 11%>
To stellantisy tak się degradują czy masz felerną sztukę / ładowałeś na 100% / rozjeżdżałeś do zera i zostawiałeś na długo…?