EFL brak możliwości dofinansowania

MiKo

Posiadacz elektryka
Domyślam się, że nie ma co czekać na kontakt tylko trzeba samemu się do nich odezwać ale czy to już...?
wg info które dostałem, będą informować klientów kiedy wszystko będzie gotowe. Osobiście raczej będę do nich pisać co jakiś czas z pytaniem.

chewbacca

Posiadacz elektryka
wg info które dostałem, będą informować klientów kiedy wszystko będzie gotowe. Osobiście raczej będę do nich pisać co jakiś czas z pytaniem.
Masz może jakiś apdejcik?:) Na stronie dot. programu "mój elektryk" dalej wciąż brak EFL na liście firm leasingowych współpracujących z BOŚ....

grzywek

Zadomawiam się
Na stronie BOŚ opublikowali informację o podpisanej umowie z EFL wraz z linkiem do ich strony. Co dalej? :)

chewbacca

Posiadacz elektryka
Ja dzwoniłem dzisiaj do mojego opiekuna leasingu. Potwierdził, że można się starać o dotacje wstecz. Powiedział, że kolejke ma długą więc dlatego jeszcze sam nie zdążył do mnie zadzwonić ( ;-) ) ale, że podeśle mi dokumenty do wypełnienia i odesłania do nich. Jest wniosek i dwa zaświadczenia (dot. pozostania/nie pozostawania w związku małżeńskim i wyrażenie zgody przez współmałżonka na przyjęcie dotacji) do wypełnienia, podpisania i odesłania do EFL. Panowie: nadzieja powróciła!

grzywek

Zadomawiam się
Jaką macie sytuację z VAT u siebie? Ja odliczałem 100%, ale opłatę wstępną zrobili mi 27 000 zł brutto i się teraz dowiedziałem, że mogę dostać tylko 22 tys. dotacji? Ktoś ma podobnie? No dramat, człowiek się cieszył, a tu 5k wyparowało.

Benek

Zadomawiam się
A mnie minęły 2 lata od zakupu samochodu i BOŚ/NFOŚ/EFL twierdzą, że już nie można wnioskować o dotację.... Zrobili nas w konia - najpierw zwlekali, teraz mówią "nie należy się, bo minęły 2 lata". Oni nie rozróżniają "okresu trwałości" od terminu składania wniosków. Komuś w Was też minęły już 2 lata? Próbujmy naciskać: