Na miesiąc przed to ja mogę planować urlop na Malediwach.
Ale nikt nie mówi o miesiącu przed. Mówimy o poprzedzającym miesiącu. To może być też jeden dzień przed, jak akurat tak wyjdzie,.
Nie mówiąc o tym, że przejazd tranzytowy w 2 strony mi zużywa ok. 90kWh i dycha idzie się kochać.
Nie idzie się kochać. Po prostu, zładowałeś za 0.28 EUR/kWh (24.90 EUR / 90 kWh). Absolutnie nie ma obowiązku wykorzystania całego limitu 100 kWh. I nie ma żadnych kar za niewykorzystanie

.
No i nadal nie znieśli głupiego obowiązku zamówienia ich karty za 8 czy 9 EUR, pomimo że już można chyba wszystkie ich i ich partnerów ładowarki uruchamiać z apki (wcześniej tylko własne można było z apki)
Właśnie nie wiem, dlaczego wprowadzili ten obowiązek. 2 lata temu, jak się u nich rejestrowałem, to takiego obowiązku nie było (ale RFID i tak zamówiłem trochę później - tak na wszelki wypadek). Nawiasem mówiąc, to 9 EUR za RFID zwraca się po jednym przejeździe tranzytowym, w dwie strony, ładując w sumie 90 kWh (ZSE Drive: 24.90+9 = 33.90 EUR, eJoinGo/Lidl DC = 0.39 * 90 = 35.10 EUR.
Do okazjonalnych przejazdów się przydaje ejoin-Go 0,39/0,29 EUR/kWh DC/AC,
albo stacjonarnie karta Electroverse na Lidlu 0,39/0,24 EUR/kWh DC/AC (albo płatność przez lidl.sk)
Lidl jest też przez apkę Lidla. A, do okazjonalnych ładowań ja też 2 lata temu wpłaciłem 25 EUR do eJoinGo. I tam cały czas siedzi od 2 lat nieruszane, mimo że tranzytem jestem dosyć często w SK i w SK załadowałem już ponad 500 kWh - zawsze znalazły się lepsze opcje od eJoinGo.