EKOEN ładowanie z apki Elocity

krzyss

Pionier e-mobilności
tak zrobiłem ale ile tych kart mam mieć ... ?

GW, Elocity, Polenergia... Orlen ? Tauron ? Ionity ? i to pewno nie wszystkie jeszcze
Gralem w lipcu kartami od ladowarek na stacji MOL w Chorwacji, zagrala 9 karta z talii 16kart, i gralem wychodzac najpierw asami co na pewno zadzialaja :).
Auto mialo 6% i 35km do nastepnej stacji ladowania :)

Slavekk_

Posiadacz elektryka
Gralem w lipcu kartami od ladowarek na stacji MOL w Chorwacji, zagrala 9 karta z talii 16kart, i gralem wychodzac najpierw asami co na pewno zadzialaja :).
Auto mialo 6% i 35km do nastepnej stacji ladowania :)
Apka MOL Plugee uruchamia ładowarki MOL wszędzie, tylko nie w Polsce ;)

zan

Zadomawiam się
MOL w Polsce chyba w ogóle nie zależy ...
niby czasem dobre jest ładować za 70 zł bez limitu, ale w większości przypadków obsługa od razu twierdzi że ładowarka jest nieczynna

krzyss

Pionier e-mobilności
Tam nie dzialala, widziala stacje, staralem sie apka odpalic ale nie startowalo.
Na PS tez bylo wiele skarg ze nie odpala apka. Karta czeskiego Eon zadzialala :)

pbr

Posiadacz elektryka
Karta RFID z Elocity nie działa dla stacji PowerDot jedynie. Jednak czasami jest błąd na EKON i wtedy aplikacją startuje bez problemu.
Tu trzeba czytać instrukcje w apce lub na ładowarce bo czasem trzeba najpierw przyłożyć kartę a dopiero po autoryzacji podpiąć samochód. Kiedyś tak się chwile bawiłem z budimexem chyba

pbr

Posiadacz elektryka
Tylko czyje?
Bo to że obsługuje RÓWNIEŻ roamingowe, niewiele tu zmienia.
Ekoen, tauronu, powerdotu, budimexu, polenergi, noxo itd. Swojej żadnej nie mają, a przynajmniej takowej nigdy nie spotkałem. Oni są integratorem, dostawcą usług IT i też sprzętu jak ktoś chce.

pbr

Posiadacz elektryka
MOL w Polsce chyba w ogóle nie zależy ...
niby czasem dobre jest ładować za 70 zł bez limitu, ale w większości przypadków obsługa od razu twierdzi że ładowarka jest nieczynna
Bo dopiero co kupili stacje od Lotosu i jeszcze wszystkich nie "przemalowali" a wy chcecie by się bawili tymi pięcioma ładowarkami co dostali razem ze stacjami? Jak już się zadomowią i zaczną stawiać własne stacje to może wtedy :)