Ekoen Warszawa

nabrU

Moderator
No przecież parkowanie i ładowanie to nie te same rzeczy (jak dla mnie), stąd opłata za obie.

piotrazz

Posiadacz elektryka
To tam podczas ładowania trzeba płacić za parking?
Nie trzeba płacić, 2h za darmo, ale bilecik trzeba pobrać 😊

sh95

Fachowiec
No i po dynamicznych taryfach na ekoen, przynajmniej na ul. Postępu. Teraz stała cena 1,99. Tak widać w apce ekoen. Chyba, że to chwilowe. Dzisiaj rano ładowałem się właśnie za 1,99 a powinno być 1,59
Ceny są jak najbardziej nadal dynamiczne, przy czym dynamika poszła mocno w górę. W tym momencie w Hub Postępu 2,29zł, na Hub lotnisko Okęcie 2,39zł. W nocy dopiero będzie taniej. Niskie ceny 1,39-1,69zł tylko w Reducie.
Rozłożyła się przez to zajętość ładowarek, ~ 1/3 ruchu z dwóch pierwszych przeniosło się na Redutę.

Ryszard tesla y

Zadomawiam się
Czy ktoś wie gdzie powstaną nowe Huby Tesli. Spotkałem pracownika Tesli na supercharger Ciechocinek i uzyskałem info iż w planach tego roku jest powstanie nowego stacji ładowania Tesla w Ciechocinku przy MacDonaldzie i Strykowie.
Jedna uwaga w Ciechocinku są rozdzielone stacje co druga na jednym zasilaniu a nie przy sobie jak na wszystkich innych.

OldSeb

Posiadacz elektryka
Czy ktoś wie gdzie powstaną nowe Huby Tesli. Spotkałem pracownika Tesli na supercharger Ciechocinek i uzyskałem info iż w planach tego roku jest powstanie nowego stacji ładowania Tesla w Ciechocinku przy MacDonaldzie i Strykowie.
Jedna uwaga w Ciechocinku są rozdzielone stacje co druga na jednym zasilaniu a nie przy sobie jak na wszystkich innych.

Wszystkie szare błyskawice to plany, niektóre są w tej fazie od lat, niektóre są realizowane.

Michal

Moderator
Wiemy na pewno że budują pod Gdańskiem (Rumia), Ciechocinkiem i Poznaniem, bo ludzie podrzucali pozwolenia na budowę podłączenie w innym wątku. Wydaje mi się, że był też info o Wrocławiu.