Elon i jego kamery…

solik

Pionier e-mobilności
musisz poczekac na te laserowe spryskiwacze.. czy tam wycieraczki

chyba ze to o plyn chodzilo.. po kolejnym lifcie bedzie bardziej aerodynamiczny wiec zostanie zakup wycieraczek z aliexpress bo fabrycznie ich nie bedzie bo po co :)

Michal

Moderator
Problem polega na tym, że Tesla weszła już jakiś czas temu do mainstreamu i obecnie zaczynają ja kupować ludzie, którzy nie mają pojęcia co biorą i taki jest skutek. Co kwartał tragedia przy dostawach i po dostawie pytania o podstawy działania.
Czy to źle, no niby nie.

viallos

Pionier e-mobilności
Problem jest z ludźmi a nie z Teslą. @Michal jesteś moim guru. Twoja metodada dedukcji mnie olśniewa. Muszę zacząć stosować podobną w pracy.
Software nie działa, sorry źle używasz. Złe dane .. no cóż shit in -> shit out. No w sumie to już stosuję 😀

solik

Pionier e-mobilności
Niestety gdy bralem TM3 to BMW i4 nie bylo nawet jako demo :( ale fikolek srogi ze to problem z ludzmi nie z autami, pracuje w IT, jestem gadzeciazem ale takiego odwrocenia kota ogonem to dawno nie widzialem w stosunku do auta.

Teraz mnie blokuje jeszcze rok z wasem dotacja i wtedy moge zrobic cesje chyba ze do tego czasu naprawia uzytecznosc pojazdu. Niektorzy robia po 5k wokol miasteczka rocznie to nie widza wszystkich wad a drudzy maja druga mlodosc przy modyfikowaniu jezdzacego komputera ktory po 3 service packach napewno bedzie lepszy, no zycie..

Michal

Moderator
Czy ja napisałem, że to wina ludzi? Stwierdzam tylko fakt.

ELuk

Pionier e-mobilności
Ja kupiłem TM3 z placu za gotówkę. Nic mnie nie trzyma teoretycznie przy tym aucie.
Ale bawi mnie to co z tym autem się dzieje. To są emocje, jak Ktoś traktuje auto typowo użytkowo to źle wybrał, jest wiele firm które są przewidywalne ale nie ta.
Ja wiedziałem co kupuję, wiec nie nam problemu. Rozumiem jednak że Ktoś miał inne oczekiwania i się zawiódł,to jest tak jak koś kupi ducatti diavel i oczekuje ze to będzie skuter kimco w użytku codziennym.

Bronek

Pionier e-mobilności
Po to jest jeszcze kierownica i pedały aby w taki momentach gdy autonomia zawodzi interweniować. A nie liczyć na cud.
Czy ktoś zauważył że to wszystko jest beta.! Beta nawet w wersji okrojonej Europejskiej.
Ten samochód tak ma. Wyrażamy zgodę na te rzeczy, kupując a potem w menu auta na dalsze beta zabawy. To będzie moim zdaniem WIECZNA Beta i ja to akceptuje bo poczytałem i się przekonałem
Więc pod swoim Nickiem napiszę, nie dla wszystkich jest ten rodzaj korzystania z tego rodzaju samochodu.
Pospieszyli się niektórzy, bez rozpoznania tematu. A co gorsza wielu tak umoczylo z formą finansowania, iż pozbyć się tego nie da. Jaki problem wyłączyć i liczyć, że Musk przestanie gadać Morawieckim i w końcu dojdziemy do wersji fu kcjomalnej? Z doświadczenia wiem, że to u nas nie nastąpi.
Nauczyć teraz się trzeba oceniać, co i kiedy można. To trudne, bo sam się w tym czasem gubię ale nie stękam, po roku mi to przeszło. Gdyby nie to wio z tym autem do tzw "Żyda" ..
Ten rodzaj AP czy FSD (jak zwał tak zwał) tak ma, bo to inny rodzaj od znanego asekuracyjnego podejścia jakie np prezentują Niemcy, którzy sikają w gacie na widok własnej ulicy na Mapach G.

Niektórym się ta impreza podoba i stosują ją ile się da. Inni jw nigdy tego nie zaakceptują i, dla mody, czy innej powierzchownej czy głebokiej przyczyny będą łazić w tych niewygodnch dla nich butach, tłumacząc, iż fajne ale.... ... No to jak?
Software akurat w tym samochodzie zmienia się szybciej od pogody, to i urok i przekleństwo. W Leafie przez 4 ry lata nic nie poprawili i nie zepsuli (nuda nuda jak w Skodzie) , w innych każą jechać lub płacić. Itd.
Po za tym sedan babski zapierdziela w ok 4 sek do stówy co kilka lat temu było też powodem hejtu
Gdyby u mnie wystąpił taki stan frustracji, zrobił bym wszystko aby się pozbyć wrzoda...
Niestety albo rybka albo pipka, wszystko 1000x opisano i co tu się dziwić? Dziwne że chętnych przybywa i już marudzą na dźwięk samych terminów Q 1,2, 3, 4.
Jesteśmy marudnym, wiecznie niezadowolonym społeczenstwem który sam się pakuję w kłopoty a potem szuka winnych.

Last edited:

viallos

Pionier e-mobilności
Borsuk to największy przedstawiciel rodziny łasicowatych zamieszkujący Europę. Mieszka głównie w lasach mieszanych i liściastych. Lubi przebywać w podmokłych obszarach blisko zbiorników wodnych. Jego znakiem rozpoznawczym są czarne i białe pasy na głowie. Głównie prowadzi nocny tryb życia.

Ciekawostką jest to, że borsuki należy do najczystszych zwierząt na świecie. Często można spotykać je podczas sprzątania nor, które rozwidlają się na wiele tuneli. Pomieszczenia przeznaczone są miedzy innymi na opiekowanie się młodymi i gromadzenie śmieci, które są regularnie wynoszone.

Są również świetnymi lekarzami, zjadają różnorodne połączenia żywności, wiedząc, jaki pokarm działa na nich najlepiej.

Zazwyczaj borsuki są postrzegane przez ludzi jako niezbyt przyjemne stworzenia, dlatego pewna organizacja, znając nastawienie społeczności, postanowiła walczyć ze stereotypami. Stąd 6 października stał się Dniem Borsuka.