Elon i jego kamery…

krzyss

Pionier e-mobilności
Bardzo podobnie jak wycieraczki ;)
Pocieszajace tylko ze lewa manetka da sie to wylaczyc… oczywiwcie do czasu ponownego wlaczenia autopilota.
Mam nadzieje ze poprawia to w nastepnej aktualizacji.

Na wycieraczki juz nie licze zwlaszcza ze ostatnio mniej pada 😂

kaziwich

Posiadacz elektryka
Tymi
Bardzo podobnie jak wycieraczki ;)
Pocieszajace tylko ze lewa manetka da sie to wylaczyc… oczywiwcie do czasu ponownego wlaczenia autopilota.
Mam nadzieje ze poprawia to w nastepnej aktualizacji.

Na wycieraczki juz nie licze zwlaszcza ze ostatnio mniej pada 😂
Nie wiem w czym jest problem z tymi wycieraczkami, ale faktycznie jest grupa ludzi, ktorzy maja problemy jak na zalaczonym obrazku. Probowales zglosic do serwisu z tym nagraniem? U siebie mam wlaczone auto wycieraczki caly czas (nawet bez AP) i od kilku miesiecy moze raz mi machnęło na sucho, a jezdze codziennie.

krzyss

Pionier e-mobilności
Tymi

Nie wiem w czym jest problem z tymi wycieraczkami, ale faktycznie jest grupa ludzi, ktorzy maja problemy jak na zalaczonym obrazku. Probowales zglosic do serwisu z tym nagraniem? U siebie mam wlaczone auto wycieraczki caly czas (nawet bez AP) i od kilku miesiecy moze raz mi machnęło na sucho, a jezdze codziennie.
Na sucho to czesto nie macha, ale na mokro to raczej nie dziala zbyt dobrze. Jest lepiej niz bylo rok temu, ale napewno nie jest dobrze.

Co do tego co komu i jak dziala… to ja mam teorie ze jak ktos robi malo km to i mniej mu przeszkadzaja te niedoskonalosci.
U mnie minelo 20miesiecy i na blacie mam prawie 60kkm przebiegu. Z czego pewnie polowa w trasach…

Michal

Moderator
U mnie 22 miesiące i 46 kkm ale też raczej nie mam problemu z wycieraczkami. Większość to raczej trasy.
Przy czym uważam, że powinni dać czujnik deszczu i nie liczyć na kamery, bo te przy tak małej odległości do szyby nie mają szansy działać dobrze, tym bardziej, że są optymalizowane pod to, żeby zabrudzenia i deszcz na szybie im nie przeszkadzał :p

krzyss

Pionier e-mobilności
U mnie 22 miesiące i 46 kkm ale też raczej nie mam problemu z wycieraczkami. Większość to raczej trasy.
Przy czym uważam, że powinni dać czujnik deszczu i nie liczyć na kamery, bo te przy tak małej odległości do szyby nie mają szansy działać dobrze, tym bardziej, że są optymalizowane pod to, żeby zabrudzenia i deszcz na szybie im nie przeszkadzał :p
Będzie, za dwa tygodnie :p a nie czekaj... Elon twierdzi że to poprawią aktualizacją :p

ciastek

Pionier e-mobilności
Zauważyłem, że w dyskusjach pomija się jeszcze jeden element, który działa marnie przez brak specjalnego czujnika - automatycznie przyciemniane lusterka.

krzyss

Pionier e-mobilności
Zauważyłem, że w dyskusjach pomija się jeszcze jeden element, który działa marnie przez brak specjalnego czujnika - automatycznie przyciemniane lusterka.
Tak, to tez wada. Przyciemniaja sie o ileś tam % i koniec. Miło by było żeby to można samemu ustawiać jak już nie ma czujnika.

Michal

Moderator
Do świateł jest specjalny czujnik i to on oprócz zapalania świateł mijania, powoduje chyba przyciemnienie lusterek, a na to akurat nie narzekam kompletnie - nie zdarza mi się, żeby to działo źle.
ev.jpg