nabrU
Moderator
Panowie, na temat programu NaszEauto rozmawiamy w poniższym dziale:
forum.elektrowoz.pl
Pojechałem do biura i po pracy już się nie uruchomił. Assistance jest od Forda więc przysługuje. W ramach Ford assistance przysługuje też auto zastępcze ale jedynie na 4dni. Auto się zepsuło 30 czerwca. Jak dobrze pójdzie to 21-22 lipca odbiorę...Co ci się przytrafiło? Zdechł ci w trasie? Skoro nie ma assistance to holowanie na twój koszt, czy do serwisu na kołach dojechałeś?
Co ciekawe gdyby auto było kupione za gotówkę to procedura jest taka sama i auto zastępcze jest tylko na 4 dni.Pojechałem do biura i po pracy już się nie uruchomił. Assistance jest od Forda więc przysługuje. W ramach Ford assistance przysługuje też auto zastępcze ale jedynie na 4dni. Auto się zepsuło 30 czerwca. Jak dobrze pójdzie to 21-22 lipca odbiorę...
Aktualnie czekam na część - moduł SOBDM.
Dzięki za podzielenie się historią, zamówiłem Explorera i miałem wątpliwości odnośnie Assistance, gwarancji i podejścia Arvala. Zadałem kilka pytań na BOK ale póki co po kilku dniach bez odpowiedzi. Skoro na etapie zamówienia są takie problemy zastanawiam się co byłoby później.Pojechałem do biura i po pracy już się nie uruchomił. Assistance jest od Forda więc przysługuje. W ramach Ford assistance przysługuje też auto zastępcze ale jedynie na 4dni. Auto się zepsuło 30 czerwca. Jak dobrze pójdzie to 21-22 lipca odbiorę...
Aktualnie czekam na część - moduł SOBDM.
jaka oferte masz na Tavascan?Dzięki za podzielenie się historią, zamówiłem Explorera i miałem wątpliwości odnośnie Assistance, gwarancji i podejścia Arvala. Zadałem kilka pytań na BOK ale póki co po kilku dniach bez odpowiedzi. Skoro na etapie zamówienia są takie problemy zastanawiam się co byłoby później.
Po przeczytaniu Twojej historii zdecydowałem się anulować i zmienić na Cupre Tavascan. Jasne - drożej i auto gorzej wyposażone, ale zapewniają serwis i auto zastępcze, przez co mogę to auto traktować jako jedyne w domu. Przy Explorerze miałbym obawy.
Niecałe 1500 brutto, auto zastępcze bez limitu.jaka oferte masz na Tavascan?
a doczytale sna ile cupra daje auto zastepcze?
Tavascan dla osoby prywatnej, wersja 286KM na 2 lata.Też bym nie brał Forda w ambasadorze na jedyne auto, chyba że miałbym opcję łatwo od kogoś pożyczyć.
Natomiast podejrzewam, że Tavascan w dużo słabszej opcji i na 2 lata, skoro za tańszego Elroqa mi wyliczyli najem 2170 po rabatach. Chyba, że masz na firmę jakąś ofertę. No i kwestia czy silnik już ten 286KM?
Mnie w Tavascan się nie podoba średnica zawracania, auto nie za duże, a kręci prawie jak Ioniq 5, który jest bardzo mało zwrotny.
Rata z kolorem czy bez, jest i tak niska. Żeby ambasador się tak naprawdę nie opłacał to trzeba by mieć pecha i na 3 miesiące zostać bez auta i musieć wynajmować.
Assistance na Polskę to jakieś 500 złotych/rok, NNW na dwie osoby (dzieci mają i tak osobne przecież) to jakieś 400 złotych/rok. Ford Protect jak ktoś chce na 3 rok 136/MSC licząc najem 36 miesięcy.
Tak więc auto nawet w podstawowej wersji to jakieś 1200 złotych i pozostaje nam tylko auto zastępcze. No i fakt, jak będzie potrzebne to naprawdę duży pech.
Ioniq 5 Techniq w bazowym kolorze wychodził mi 500 złotych taniej niż skonfigurowany pod siebie Ford. Ale powinniśmy porównywać do bazy Explorera (a i tak Ford będzie lepiej wyposażony) to już się robi ponad 700 złotych.
Nie liczę już, że tutaj możemy wziąć wielosezon co jest dla mnie kolejnym argumentem.
Tavascan jest dokładnie tak samo zwrotny jak każdy inny samochód na platformie MEB, bo przecież to dokładnie to samo zawieszenie. I ma też świetne matrixy, ale niestety dopiero w pakietach, w podstawie brak.Z pewnością Cupra nie ma też matrixów i jakkolwiek fordowskie to jednak nie VAG, to jednak akurat ten element jest dość wysoką opcją w każdym aucie.