Ford Explorer

solik

Pionier e-mobilności
czy ktos sie juz dowiadywal u arvala czy zgadzaja sie na cesje AC na rzecz funduszu z uwagi na MojeEauto?

Zwyczajny nick

Zadomawiam się
Ma ktoś jakieś doświadczenie z porównania Tesli Y awd do Explorera? Jak się prowadzi, przyspiesza, hamuje ? Komfort?
Wykonałem jazdy próbne w tym samym dniu, wnioski można przeczytać na forum w temacie o wrażeniach. Osobiście polecam sprecyzować co jest Twoim priorytetem, software czy charakterystyka prowadzenia/szeroko pojęty komfort. Dla mnie zawsze najważniejsze jest to jak auto jeździ, dlatego wygrał Explorer. Software na pewno jest gorszy, ale w zupełności mi wystarcza.

Matt_Cobosco

Nowy na Forum
mają w najmie arvala, jak potem kupisz od nich używkę, to darmowych nie będzie...
Na ile to jest pewne info, że przy najmie przez Arval są darmowe serwisy z pakietu 8 lat? Handlowiec w salonie Forda twierdził, że Capri z Arvala ich nie ma i serwis przed zwrotem to jakieś 1500 PLN. Nie żeby to był jakiś majątek, ale na Ambasadora chyba nie ma co liczyć przy Capri, więc byłby to miły dodatek

Mastertoon

Nowy na Forum
Handlowiec w salonie Forda twierdził, że Capri z Arvala ich nie ma i serwis przed zwrotem to jakieś 1500 PLN.
Tak, to samo mi powiedzieli o Explorerze - po 2 latach (czyli jeszcze przed oddaniem samochodu) łapie się na płatny serwis.

Dla mnie zawsze najważniejsze jest to jak auto jeździ, dlatego wygrał Explorer.
Zgadzam się w 100%. O ile 3 jakoś się jeszcze jeździło o tyle jazda Yuniperem mnie zawiodła, strasznie się jechało. Ford odrobił zadanie domowe, wybieranie nierówności czy jazda po zakrętach to inna liga w porównaniu do nowego Y.

Pytanie: Explorery z ambasadora na jakich kapciach przyjeżdżają?

BartekEM

Nowy na Forum
Było już o tym. Ford nie zapewnia darmowego serwisu w ramach pakietu 8 lat, ale serwis opłaca Arval w ramach umowy wynajmu na 25 miesięcy.
Nie mam w części B kontraktu z Arval serwisu ale interpretuję ten serwis jako eksploatacyjny, czyli np. zetrę klocki to będę musiał sobie je odpłatnie wymienić.
Natomiast przegląd producenta auta po 24 m-cach tuż przed zwrotem opłaci w ASO Arval?

Esiak

Fachowiec
Nie mam w części B kontraktu z Arval serwisu ale interpretuję ten serwis jako eksploatacyjny, czyli np. zetrę klocki to będę musiał sobie je odpłatnie wymienić.
Natomiast przegląd producenta auta po 24 m-cach tuż przed zwrotem opłaci w ASO Arval?
poczekaj, aż dostaniesz wszystkie papiery od arvala...

solik

Pionier e-mobilności
Serwis Arvala pokrywa wszystko (ja prosilem o wymiane kabinowego w Tesli a jak wiemy Tesla nie ma przegladow) ale jak sobie zetrzesz klocki w 2 lata to bedziesz musial sie przepychac wiec lepiej nie scieraj