Wykonałem jazdy próbne w tym samym dniu, wnioski można przeczytać na forum w temacie o wrażeniach. Osobiście polecam sprecyzować co jest Twoim priorytetem, software czy charakterystyka prowadzenia/szeroko pojęty komfort. Dla mnie zawsze najważniejsze jest to jak auto jeździ, dlatego wygrał Explorer. Software na pewno jest gorszy, ale w zupełności mi wystarcza.Ma ktoś jakieś doświadczenie z porównania Tesli Y awd do Explorera? Jak się prowadzi, przyspiesza, hamuje ? Komfort?
Ale po co te kombinacje ? Nie lepiej weksel?czy ktos sie juz dowiadywal u arvala czy zgadzaja sie na cesje AC na rzecz funduszu z uwagi na MojeEauto?
Na ile to jest pewne info, że przy najmie przez Arval są darmowe serwisy z pakietu 8 lat? Handlowiec w salonie Forda twierdził, że Capri z Arvala ich nie ma i serwis przed zwrotem to jakieś 1500 PLN. Nie żeby to był jakiś majątek, ale na Ambasadora chyba nie ma co liczyć przy Capri, więc byłby to miły dodatekmają w najmie arvala, jak potem kupisz od nich używkę, to darmowych nie będzie...
Tak, to samo mi powiedzieli o Explorerze - po 2 latach (czyli jeszcze przed oddaniem samochodu) łapie się na płatny serwis.Handlowiec w salonie Forda twierdził, że Capri z Arvala ich nie ma i serwis przed zwrotem to jakieś 1500 PLN.
Zgadzam się w 100%. O ile 3 jakoś się jeszcze jeździło o tyle jazda Yuniperem mnie zawiodła, strasznie się jechało. Ford odrobił zadanie domowe, wybieranie nierówności czy jazda po zakrętach to inna liga w porównaniu do nowego Y.Dla mnie zawsze najważniejsze jest to jak auto jeździ, dlatego wygrał Explorer.
Nie mam w części B kontraktu z Arval serwisu ale interpretuję ten serwis jako eksploatacyjny, czyli np. zetrę klocki to będę musiał sobie je odpłatnie wymienić.Było już o tym. Ford nie zapewnia darmowego serwisu w ramach pakietu 8 lat, ale serwis opłaca Arval w ramach umowy wynajmu na 25 miesięcy.
poczekaj, aż dostaniesz wszystkie papiery od arvala...Nie mam w części B kontraktu z Arval serwisu ale interpretuję ten serwis jako eksploatacyjny, czyli np. zetrę klocki to będę musiał sobie je odpłatnie wymienić.
Natomiast przegląd producenta auta po 24 m-cach tuż przed zwrotem opłaci w ASO Arval?