Ford Explorer

Wildcat

Megane E-tech
Moja lepsza połówka zakwalifikowała się do programu Ambasador Forda. W związku z tym mamy pewien mały spór z Arvalem, który upiera się by do wniosku dopisać jeszcze mnie ze względu na wspólnotę majątkową. Ja nie chcę się na to zgodzić, bo obawiam się zablokowania możliwości pozyskania dotacji na mojego przyszłego elektryka.

Czy ktoś z Was podpisał już najem na osobę fizyczną (bez JDG) z Arvalem? Czy na pierwszej fakturze macie dopisaną żonę/męża?

Esiak

Fachowiec
Moja lepsza połówka zakwalifikowała się do programu Ambasador Forda. W związku z tym mamy pewien mały spór z Arvalem, który upiera się by do wniosku dopisać jeszcze mnie ze względu na wspólnotę majątkową. Ja nie chcę się na to zgodzić, bo obawiam się zablokowania możliwości pozyskania dotacji na mojego przyszłego elektryka.

Czy ktoś z Was podpisał już najem na osobę fizyczną (bez JDG) z Arvalem? Czy na pierwszej fakturze macie dopisaną żonę/męża?
W kontrakcie oboje jesteśmy stronami, ale ja jako główny użytkownik...

mattmd

Zadomawiam się

Proponuję zadać pytanie do NFOŚ co w takim razie, tj wniosek z tego co się orientuje składa jedna osoba- więc wg mnie nie ma to znaczenia- ale samochodu jeszcze nie mam a wniosku nie składałem wiec nie wiem

Wildcat

Megane E-tech
Proponuję zadać pytanie do NFOŚ co w takim razie, tj wniosek z tego co się orientuje składa jedna osoba- więc wg mnie nie ma to znaczenia- ale samochodu jeszcze nie mam a wniosku nie składałem wiec nie wiem
Zadałem pytanie i czekam na odpowiedź, którą z chęcią się podzielę. Ciekaw jestem waszych doświadczeń - my jesteśmy dopiero na początku procesu.

Wojtekj23

Fachowiec
Było pytanie czy ktoś z ambasadorów odebrał, dziś w Tarnowie zostały odebrane dwie sztuki, w tym jedna moja RWD Premium. 😁 Pojeżdżę i za 2-3 tyg dam znać jak wrazenia po pierwszych zachwytach nowym autem.
Jakby ktoś miał jakieś pytania to proszę śmiało pytać, postaram się odpowiedzieć.
Btw. Na zdjęciu widoczna naklejka z programu ambasador (już zdjęta😅) i ramki na tablicę z napisem "Jadę elektrycznym Fordem".
View attachment 26788
Czy dostałeś jakąś kartę lub inną możliwość ładowania od Forda? Jesli tak czy daje ona jakieś fory?
Takie prozaiczne bo nie mam na tę chwilę instrukcji jak blokuje się kabel type 2 w samochodzie. W Konie mam fizycznych przycisk a w Fordzie?

Esiak

Fachowiec
Czy dostałeś jakąś kartę lub inną możliwość ładowania od Forda? Jesli tak czy daje ona jakieś fory?
Takie prozaiczne bo nie mam na tę chwilę instrukcji jak blokuje się kabel type 2 w samochodzie. W Konie mam fizycznych przycisk a w Fordzie?
Kabel blokuje się automatycznie po włożeniu wtyczki...

Attachments

• Zrzut ekranu 2025-04-12 o 11.00.43.png
    Zrzut ekranu 2025-04-12 o 11.00.43.png
    314,8 KB · Liczba wyświetleń: 5
  • Zrzut ekranu 2025-04-12 o 11.01.52.png
    Zrzut ekranu 2025-04-12 o 11.01.52.png
    295 KB · Liczba wyświetleń: 6
  • Zrzut ekranu 2025-04-12 o 11.01.33.png
    Zrzut ekranu 2025-04-12 o 11.01.33.png
    302,4 KB · Liczba wyświetleń: 6
  • Zrzut ekranu 2025-04-12 o 11.01.17.png
    Zrzut ekranu 2025-04-12 o 11.01.17.png
    280,8 KB · Liczba wyświetleń: 6

Esiak

Fachowiec
Dostałeś już fakturę za wpłatę wstępną (tam też jesteście oboje wpisani)? Umowa zdaje się nie jest załącznikiem do wniosku NaszeAuto i NFOŚ jej nie widzi.
Faktury za wpłatę jeszcze nie dostałem, bo samochód jeszcze stoi w Kolonii i czeka na transport...

darki

Nowy na Forum
Witam.
Apropo czy planujecie wykup samochodu po tych dwóch latach czy bardziej inną opcję?
Właśnie się zastanawiam na programem i rozważam za i przeciw. Jeśli auto straci standardowo 25% na wartości to wyjdzie wykup w okolicy 150tys i wówczas wyszłoby podobnie co kupno a przy kupnie dochodzi gwarancja protect serwis 8lat no i wallbox. Czy myśląc jednak o wykupie nie lepszą opcją jest po prostu kupno? Co myślicie na ten temat? Jakie za i przeciw?

mattmd

Zadomawiam się
Witam.
Apropo czy planujecie wykup samochodu po tych dwóch latach czy bardziej inną opcję?
Właśnie się zastanawiam na programem i rozważam za i przeciw. Jeśli auto straci standardowo 25% na wartości to wyjdzie wykup w okolicy 150tys i wówczas wyszłoby podobnie co kupno a przy kupnie dochodzi gwarancja protect serwis 8lat no i wallbox. Czy myśląc jednak o wykupie nie lepszą opcją jest po prostu kupno? Co myślicie na ten temat? Jakie za i przeciw?
Wszystko to jest wróżeniem z fusów. Zaczynając od tego że część doradców w salonie twierdzi że nie będzie w ogóle opcji wykupu, natomiast w innych salonach że będzie przedstawiona propozycja pół roku przed końcem wynajmu

Ale jeśli będzie, to znowu nikt nie wie za ile a to wszystkie dywagacje są bezsensowne.
Dodatjiwo5
Limit km jest dosc niski
Jeśli ktoś ma wolne środki na koncie
Itd

Najnowsze dyskusje