Ford Explorer

qqror13

Zadomawiam się
Jak się spisuje na autostradzie (zasięg)?
Dane z faktur za ładowanie:
Pierwszy tys. 19 kWh/100 km (200 km autostrady);
Drugi tys. 16,7 (200 km autostrady);
Trzeci tys. 18 (bez autostrady);
Czwarty tys. 15,9 (400 km autostrady);
Piąty tys. (830 km) 13,9 (bez autostrady);
Średnio 16,8, auto pokazuje 15,4.
Koszt średnio 28,45 zł/100km (34,50>34,20>30,24>23,00>18,57).
Pierwszy miesiąc efekt WOW, każdy się chciał przejechać, poczuć wciskanie w fotel, zimno, klima, grzanie…
Od połowy kwietnia już spokojniej, często auto pokazuje 10/100 i mniej na typowej trasie 25km miasto/25km 80-100kmh . Plus promocje na ładowarkach to i koszty mniejsze.
Taka typowa autostrada (4 dorosłych i bagaże, klima) to 22/100 więc 300 km do zrobienia z 15% rezerwy.

solik

Pionier e-mobilności
Czy ktos juz odebral od ktoregos dealera z Krakowa w programie Ford Ambasador? Moj brat juz ma 2x przekladany termin, juz ponad miesiac opoznienia w dostawie, umowa z Arvalem dawno podpisana

solik

Pionier e-mobilności
Odpisali mi dziś (Avral), że dostanę ją po 2 miesiącach od odebrania auta, co mocno opóźni złożenie wniosku (mam już gotowy, brakuje mi właśnie polisy i twardego DR do skanu).
o ile w ogole dostaniesz AC, Arval ma wlasna ubezpieczalnie Greenval wiec nigdy do konca uzytkownik nie wie, czy ma AC bo to i tak sobie Arval ogarnia

lukech

Zadomawiam się
A na jakich oponach przyjeżdża - letnich czy całorocznych? Da się coś z dealerem podziałać żeby były całoroczne?

qqror13

Zadomawiam się
Po wczorajszej aktualizacji serwisowej funkcja „od uruchomienia” działa dosłownie - wcześniej był timer chyba 2 godzinny. Słabe to :(

Daras

Nowy na Forum
Po wczorajszej aktualizacji serwisowej funkcja „od uruchomienia” działa dosłownie - wcześniej był timer chyba 2 godzinny. Słabe to :(
Możesz wyjaśnić o co chodzi "od uruchomienia"? Jeszcze nie mam Explorer, ale chciałbym wiedzieć co to znaczy ;)

robik130

Wkrótce Ford Explorer 77 KWh RWD
A na jakich oponach przyjeżdża - letnich czy całorocznych? Da się coś z dealerem podziałać żeby były całoroczne?
Patrzyłem na konfigurator Forda i przy zakupie wersji standard można wybrać opony całoroczne. Ale w tej wersji są mniejsze koła.
Nie ma tego dla wersji premium oferowanej w programie Ambasador.
Może dealer, ale musiałby sprowadzić nowe opony całoroczne, a te upłynnić.