Freshmile

jur25

Nowy na Forum
Odpowiedz nadeszła,co prawda klasyka bo podałem datę i miejsce no ale może chodzi o ten reference point.podjade pojutrze wkrótce jeszcze raz i zeskanuję wiadomości z displeya,bo nie pamiętam co tam wyświetlał.

Hello,

We apologise for any inconvenience caused,

Could you please tell us the date, time and reference of the charging point where you tried to charge?

Did you notice an error message on the charger?

Sincerely.

PawelGDZ

Posiadacz elektryka
Na szybko sprawidziłem 3 lokalizacje w Polsce wszystkie po 0,85€, gdzie dwa dni temu były po 0,25+15
Ceny zmieniają się w ciągu dnia zależnie od godziny czy zmienili na 0,85 na stałe?

Edit:
Zabawna sytuacja
Ionity Poznań
2 ładowarki 0,85€ i
2 ładowarki 0,30+0,45€…

Last edited:

domingo

Fachowiec
Ja próbowałem z słupkiem AC z Greenway i oczywiście nie poszło, ale 50 EUR z karty zablokowało więc jakaś komunikacja funkcjonuje. Ładowarka najpierw wyświetlała że karta nie jest akceptowana, nieważna czy coś w tym stylu, a przy następnych próbach że została "Zablokowana". Mógłbym to zgłosić i się szarpać, że miało działać na greenwayu, a nie działa (bo że na Ionity była cena inna, a teraz jest wyższa to chyba słaby argument) aby domagać się zwrotu za tę kartę/brelok i mógłbym im to odesłać ale już mi się nawet nie chce niestety.

Piotr

Posiadacz elektryka
Na szybko sprawidziłem 3 lokalizacje w Polsce wszystkie po 0,85€, gdzie dwa dni temu były po 0,25+15
Ceny zmieniają się w ciągu dnia zależnie od godziny czy zmienili na 0,85 na stałe?

Edit:
Zabawna sytuacja
Ionity Poznań
2 ładowarki 0,85€ i
2 ładowarki 0,30+0,45€…
Wczoraj widziałem tą sytuacje na Ionity Kutno tyle, że dwie nowe ładowarki były z ceną 0,85€ a 2 stare ze starą ceną 0,25€/kWh + 0,15€/min
dziś już jest 2 nowe po 0,85€ a 2 po 0,30€ + 0,45€.

MarcinEV

Posiadacz elektryka
Ja zapytałem o kwestie płatności:

Finally, we would like to inform you that when your bank card is registered on your account, the cost of your sessions will be automatically deducted from your bank account. It is therefore not necessary to add any balance to your Freshmile account

Wniosek: nie powinno blokować więcej niż pobrałeś z ładowarki.

Slavekk_

Posiadacz elektryka
Ależ ten tekst jest o czymś innym.
To że na koniec sesji pobiorą tyle ile trzeba nie przeszkadza by na starcie sesji blokowali 50EUR
Tekst się do blokady startowej nie odnosi. Mówi o rozliczeniu końcowym.

MarcinEV

Posiadacz elektryka
OK, dopytam.
Czyli blokują 50 Euro, po ładowaniu pobierają faktyczną kwotę, a resztę zwalniają?

Slavekk_

Posiadacz elektryka
OK, dopytam.
Czyli blokują 50 Euro, po ładowaniu pobierają faktyczną kwotę, a resztę zwalniają?
Tak to wygląda z zeznań, które tu czytam na forum.
IMO większy problem jest gdy zablokują 50 EUR i ładowanie nie ruszy, bo wtedy można czekać do wygaśnięcia blokady w banku.