FSD - doświadczenia i informacje

Giacomo

Fachowiec
miałem dzisiaj dokładnie tę samą sytuację, zjechałem na lewy żeby ustąpić miejsca wjeżdzającemu a medna zaczęła hamować. ja rozumiem że się boi że koleś wjedzie mi w prawy bok ale hamowanie zwiększa na to szanse :)
Dokladnie , FSD to zabawka Muska jak dla szaraczkow Playstation albo xbox
🤷‍♂️

newbe

Posiadacz elektryka
Ja coraz mniej to uruchamiam, jesli system nie jest w stanie plynnie jechac w korku przy 10-20km/h to znaczy ze jest do kitu.
Na autostradzie, przy 100% widocznosci jest w miare, mozna zerknac na telefon... ale nic wiecej.

w robotaxi moga wierzyc tylko naiwniaki..
Offtop, ponieważ o autopilocie podstawowym. Zgadzam się że pełna autonomia wymaga kolejnego skoku technologicznego.
Z samym autopilotem u mnie odwrotnie: cały czas włączam. I w mieście, i na drogach krajowych i na autostradzie w każdych warunkach.
Hamowania fantomowego prawie nie miałem za 800 km jazdy.
Nauczyłem się rozumieć ograniczenia systemu. Wracałem wczoraj z serwisu po spotkaniach z kolegami i jazdą próbną Warszawą (wyjazd po 21) 350 km autostradami i jakby nie autopilot to nie dałem by radę, musiałem by stać gdzieś na drzemkę.
PS: zaliczyłem telekonferencje z laptopa w trakcie jazdy, nawet co 15 sek trzymanki pozwala zalogować się, a dalej maskowanie tła i wideokonferencja w trakcie jazdy :)
PPS: nie wiem czy nie zasubskrybuje poszeżonego na dłuższe wyjazdy żeby mi pas zmieniał.

Giacomo

Fachowiec
U mnie odwrotnie: cały czas włączam. I w mieście, i na drogach krajowych i na autostradzie w każdych warunkach.
Nauczyłem się rozumieć ograniczenia systemu. Wracałem wczoraj z serwisu po spotkaniach z kolegami i jazda próbną Warszawą (wyjazd po 21) 350 km autostradami i jakby nie autopilot to nie dałem by radę, musiałem by stać gdzieś na drzemkę.
PS: zaliczyłem telekonferencje z laptopa w trakcie jazdy, nawet co 15 sek trzymanki pozwala zalogować się, a dalej maskowanie tła i wideokonferencja w trakcie jazdy :)
Sweet Jizas ..... przestan .... 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️ w ktorym momencie masz FSD ?

newbe

Posiadacz elektryka
Sweet Jizas ..... przestan .... 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️ w ktorym momencie masz FSD ?
Już poprawiłem. Zgoda.
Po obejrzeniu filmików i opinii nie dopłacałem do FSD, zostałem przy standardowym autopilocie (ale jak macie FSD to wajchę w dół dwa razy i to jest FSD, tek samo jak u mnie zwykły autopilot).

krzyss

Pionier e-mobilności
Offtop, ponieważ o autopilocie podstawowym. Zgadzam się że pełna autonomia wymaga kolejnego skoku technologicznego.
Z samym autopilotem u mnie odwrotnie: cały czas włączam. I w mieście, i na drogach krajowych i na autostradzie w każdych warunkach.
Hamowania fantomowego prawie nie miałem za 800 km jazdy.
Nauczyłem się rozumieć ograniczenia systemu. Wracałem wczoraj z serwisu po spotkaniach z kolegami i jazdą próbną Warszawą (wyjazd po 21) 350 km autostradami i jakby nie autopilot to nie dałem by radę, musiałem by stać gdzieś na drzemkę.
PPS: nie wiem czy nie zasubskrybuje poszeżonego na dłuższe wyjazdy żeby mi pas zmieniał.
Ta... napewno na wyjezdzie z wawy da sie wlaczyc jak tam jest setka chetnych jadacych szybciej niz ty, i wyprzedzajacych prawym pasem. Sorry ale chyba jezdzimy innymi trasami...

newbe

Posiadacz elektryka
Ta... napewno na wyjezdzie z wawy da sie wlaczyc jak tam jest setka chetnych jadacych szybciej niz ty, i wyprzedzajacych prawym pasem. Sorry ale chyba jezdzimy innymi trasami...
Cała trasa zapisana, będzie filmik..
PS: Jechałem późno i takiego ruchu już nie było...
PPS: mało kto potrafi przyspieszyć tak jak Tesla :)

Last edited:

Giacomo

Fachowiec
Już poprawiłem. Zgoda.
Po obejrzeniu filmików i opinii nie dopłacałem do FSD, zostałem przy standardowym autopilocie (ale jak macie FSD to wajchę w dół dwa razy i to jest FSD, tek samo jak u mnie zwykły autopilot).
"Wajche" to wlaczala moja zona ale niestety pare lat temu , a pseudo FSD to .... wezykiem , jak w kabarecie bylo ....

newbe

Posiadacz elektryka
Chetnie zobacze... ja nie jestem w stanie w miescie przejechac 3minut na autopilocie, na trasach.... max5min.
Niestety nie mam zapisanego ekranu żeby było widać kiedy mam AP. A muzyka była że Spotify, także dla YT będę musiał usunąć oryginalny dźwięk. Może zostawię w paru miejscach żeby było słychać włączenie AP.
PS: Pierwsze co zrobiłem to ustawiłem kierownicę tak żeby ręce trzymać cały czas na niej wygodnie, wtedy rzadko kiedy trzeba świadomie szarpać. No ale zmiany pasa mam ręcznie. Pomaga wolna drogą w nocy.

Giacomo

Fachowiec
Niestety nie mam zapisanego ekranu żeby było widać kiedy mam AP. A muzyka była że Spotify, także dla YT będę musiał usunąć oryginalny dźwięk. Może zostawię w paru miejscach żeby było słychać włączenie AP.
PS: Pierwsze co zrobiłem to ustawiłem kierownicę tak żeby ręce trzymać cały czas na niej wygodnie, wtedy rzadko kiedy trzeba świadomie szarpać. No ale zmiany pasa mam ręcznie. Pomaga wolna drogą w nocy.
Ja sie nie czepiam , i tak jezdzisz super Autem , ale gdzie tu jedziesz Full Self Driving , rozumiem , ze w trakcie czytales gazete albo przegladales laptopa ? .....