Mogę się z wami podzielić ciekawostką. Taki elektrowóz exclusive
Od kilku tygodni zbieram w Tesla Android informacje o błędach w mojej aplikacji, załączam sobie do tego wersję oprogramowania która jest w aucie. Mam userów w Wave 1 FSD w US(to co będzie na produkcji za 2-4 tygodnie). Od jakiegoś czasu buildy Wave 1 i aktualne produkcyjne FSD pojawia mi się też w naszej strefie czasowej.
Potwierdziłem gdzie trzeba i zapytałem, czy mam wprowadzić dla pracowników tesli opt-out ze zbierania tych danych. Całe szczęście nie muszę, ale niestety to co testują teraz w EU na buildach, które w US są używane jako FSD to zwykły autopilot. Czyli przygotowanie do zmergowania bazy FSD do maina na cały świat, tak żeby obsługiwał też Europę. Niestety są jeszcze w lesie i trochę jeszcze potrwa zastąpienie starego autopilota.
PS: Radar w HW4 jest w S/X nie używany. Będzie on potrzebny do homologacji FSD na innych rynkach. Modele 3/Y i ten nowy(highland) nie mają tego komponentu i raczej prędko to się nie zmieni. Kamera na zderzaku z przodu pojawi się w innych modelach razem z cybertruckiem, albo chwilę przed