Funkcja Asystent kierowania (Beta) nie bedzie dzialac - reset

zibizz1

Pionier e-mobilności
Taka rada, jak włączymy Autopilota i nam da ostrzeżenie czerwone to trzeba go dezaktywować i złapac poprawnie kierownicę i właczyć ponownie za kilka sekund. W trakcie jazdy on zlicza przewinienia dla każdego aktywowania AP, wiec jak złapiemy 1-2 to taki restart resetuje nam licznik.

itguy

Posiadacz elektryka
Też mi się wydaje, że najbardziej czuły jest zaraz po włączeniu. Nawet na ekran nie pozwoli spojrzeć.
Po jakimś czasie już taki surowy nie jest.
dokładnie, ja pije kawę przy każdej wycieczce do pracy i parę razy wyskoczył mi komunikat żeby patrzył na drogę bo włączałem autopilota i od razu patrzyłem w dół w poszukiwaniu kubka ale przez prawie miesiąc ani razu nie dostałem bana czy nawet jednego z 5 ostrzeżeń potrzebnych do jego zdobycia bo zwyczajnie biorę ten kubek i patrzę potem na drogę

a co do zaklejania kamery wydaje mi się że to kwestia tylko czasu aż tesla zacznie i to wykrywać, jak ludzie zaczną nadużywać tego w taki sposób jak nadużywali autopilota powodując głupie wypadki... Jako użytkownicy sami jesteśmy sobie winni, bo autopilot to tylko pomocnik, nie służy do prowadzenia auta kiedy my piszemy smsa...

zibizz1

Pionier e-mobilności
Wczoraj jadąc autostradą chciałem upłynnić ruch i troszke przyspieszyłem, doszło do 145 i AP podziekował do końca jazdy. Ale nadal licznik pokazuje 1/5 więc takie przewinienie chyba sie nie liczy

Pepek

Posiadacz elektryka
Wczoraj jadąc autostradą chciałem upłynnić ruch i troszke przyspieszyłem, doszło do 145 i AP podziekował do końca jazdy. Ale nadal licznik pokazuje 1/5 więc takie przewinienie chyba sie nie liczy
Miałem w sobotę podobnie, żeby dać szansę szybko wyprzedzić innym, to do 150 km/h na A1 dojechałem na AP i mnie zbanowało, ale nie mam tego liczone w menu.

pmlody

Pionier e-mobilności
Oj chyba nje masz dzieci w wieku szkolnym :) dziennik elektroniczny
No nie mam. Nie strasz z rana, już miałem wizje jakichś nowych głupot od rządu :D

nabrU

Moderator
A ja mam zero problemów z AP w UK, żadnego straszenia banami czy coś.
Może to jedyny pozytywny efekt Brexit :ROFLMAO: albo (raczej) efekt ciężarka jak niżej:

1706791423926.png

Master

Fachowiec
Taka rada, jak włączymy Autopilota i nam da ostrzeżenie czerwone to trzeba go dezaktywować i złapac poprawnie kierownicę i właczyć ponownie za kilka sekund. W trakcie jazdy on zlicza przewinienia dla każdego aktywowania AP, wiec jak złapiemy 1-2 to taki restart resetuje nam licznik.
Prośba o wyjaśnienie ponieważ mam zrobione dopiero 500km a zaczęło mi banować 1/5
1. Czy jak rozumiem po zakończonej jeździe się to resetuje ?
2. Gdzie sprawdzić licznik ile ma się przewinień ?
3. System jest Wg mnie nadmiernie czuły , Ioniq 5 jedzie mi a ja piję kawę i pisze sms zerkając czy wszystko gra pod warunkiem że droga prosta i białe linie - czy w tesli tak czuły system jest dlatego że jest to Fsd ( beta ) a nie beta już tak nie będzie robić ?