Funkcja Asystent kierowania (Beta) nie bedzie dzialac - reset

zibizz1

Pionier e-mobilności
A nie ma tej informacji w ustawieniach, tam gdzie jest przełącznik włączania AP w aucie? Z tego co kojarzę tam jest informacja o tym, że po 5 razach cię zablokują i tam też powinno być info ile już masz ich złapanych.
O nie wiedziałem, sprawdziłem i nadal siedzi 1 złapane ok 20 grudnia. Wiec tak jak twierdziłem pewnie trzeba złapać 5 żeby sie zresetowały, bede obserwował

Last edited:

zibizz1

Pionier e-mobilności
Czyli cel został osiągnięty przez autorów tej koncepcji poprawy bezpieczeństwa 🤣👍✌️😎
Ja tam się niczego nie boję, generalnie jak łapiecie te ostrzeżenia to znaczy że za mało skupiacie się na drodze i dobrze że Was blokują.
Efekt jest taki że jak robie coś na co Tesla narzeka (np pije kawe w trakcie jazdy ) to wyłączam autopilota. Jesli chodzi o moje bezpieczeństwo to moim zdaniem znacznie sie pogorszyła sprawa.

Bartłomiej S

Posiadacz elektryka
U mnie również wisi 1 wyłączenie od grudnia chyba 22 grudnia. Także na dniach się dowiemy czy 1 miesiąc wystarczy aby się zrestartowało.

Tak czy inaczej już czekam na zaślepkę na kamerę. Wtedy żadnych ostrzeżen nie ma.

Pepek

Posiadacz elektryka
Tak czy inaczej już czekam na zaślepkę na kamerę. Wtedy żadnych ostrzeżen nie ma.
No tak chyba bym tego nie pisał - pamiętajmy, że w każdej chwili ktoś może wyszukać i znajdzie tylko taki fragment i będzie źle to rozumiał. Ostrzeżenia wtedy przecież też są - wystarczy nie reagować na napomnienia AP o ruszeniu kierownicą gdy nie będzie wykrywał oporu na niej i ostrzeżenia i tak będą zliczane.

Bartłomiej S

Posiadacz elektryka
U mnie również wisi 1 wyłączenie od grudnia chyba 22 grudnia. Także na dniach się dowiemy czy 1 miesiąc wystarczy aby się zrestartowało.

No tak chyba bym tego nie pisał - pamiętajmy, że w każdej chwili ktoś może wyszukać i znajdzie tylko taki fragment i będzie źle to rozumiał. Ostrzeżenia wtedy przecież też są - wystarczy nie reagować na napomnienia AP o ruszeniu kierownicą gdy nie będzie wykrywał oporu na niej i ostrzeżenia i tak będą zliczane.
To uściślając. W momencie zamontowania zaślepki na kamerę znikają komunikaty o treści:
“Nie odwracaj uwagi od drogi” związane z brakiem wzroku na drogę dłużej niż 10s
Natomiast nadal zostają standardowe komunikaty o “poruszaj delikatnie kierownicą” one są związane z koniecznością nacisku 450g na kierownicę.

marbum

Nowy na Forum
Niestety ja mam zablokowany na tydzień, serio nie wolno kawy pić jak dla mnie największy plus zaczyna tracić sens w tym samochodzie :( Wiecie może czy można zrobić jakoś downgrade bo mam wrażenie że po tej poprawce to nawet sam alarm zmiany pasa ruchu przestał działać nie zawsze łapie ;(

ELuk

Pionier e-mobilności
Mi się jeszcze nie udało wywołać ostrzeżenia z wyłączeniem AP.
Po uruchomieniu AP przez 5-10 sekund trzymam jeszcze kierownicę dwoma rękoma. Potem już bez napinki, kawa, herbata, cola, radio, Spotify itd bez problemu, nawet można (na krótko oczywiście) bez trzymanki jechać (nigdy nie używałem ciężarka).

daniel

Señor Meme Officer
Mi się jeszcze nie udało wywołać ostrzeżenia z wyłączeniem AP.
Po uruchomieniu AP przez 5-10 sekund trzymam jeszcze kierownicę dwoma rękoma. Potem już bez napinki, kawa, herbata, cola, radio, Spotify itd bez problemu, nawet można (na krótko oczywiście) bez trzymanki jechać (nigdy nie używałem ciężarka).
Też mi się wydaje, że najbardziej czuły jest zaraz po włączeniu. Nawet na ekran nie pozwoli spojrzeć.
Po jakimś czasie już taki surowy nie jest.