Czyli cel został osiągnięty przez autorów tej koncepcji poprawy bezpieczeństwa 🤣👍✌️😎….ja ktylko wszedłupodate w grudniu to złapałem 1 i boje sie złapać 2
Czyli cel został osiągnięty przez autorów tej koncepcji poprawy bezpieczeństwa 🤣👍✌️😎….ja ktylko wszedłupodate w grudniu to złapałem 1 i boje sie złapać 2
O nie wiedziałem, sprawdziłem i nadal siedzi 1 złapane ok 20 grudnia. Wiec tak jak twierdziłem pewnie trzeba złapać 5 żeby sie zresetowały, bede obserwowałA nie ma tej informacji w ustawieniach, tam gdzie jest przełącznik włączania AP w aucie? Z tego co kojarzę tam jest informacja o tym, że po 5 razach cię zablokują i tam też powinno być info ile już masz ich złapanych.
Czyli cel został osiągnięty przez autorów tej koncepcji poprawy bezpieczeństwa 🤣👍✌️😎
Efekt jest taki że jak robie coś na co Tesla narzeka (np pije kawe w trakcie jazdy ) to wyłączam autopilota. Jesli chodzi o moje bezpieczeństwo to moim zdaniem znacznie sie pogorszyła sprawa.Ja tam się niczego nie boję, generalnie jak łapiecie te ostrzeżenia to znaczy że za mało skupiacie się na drodze i dobrze że Was blokują.
No tak chyba bym tego nie pisał - pamiętajmy, że w każdej chwili ktoś może wyszukać i znajdzie tylko taki fragment i będzie źle to rozumiał. Ostrzeżenia wtedy przecież też są - wystarczy nie reagować na napomnienia AP o ruszeniu kierownicą gdy nie będzie wykrywał oporu na niej i ostrzeżenia i tak będą zliczane.Tak czy inaczej już czekam na zaślepkę na kamerę. Wtedy żadnych ostrzeżen nie ma.
U mnie również wisi 1 wyłączenie od grudnia chyba 22 grudnia. Także na dniach się dowiemy czy 1 miesiąc wystarczy aby się zrestartowało.
Tak czy inaczej już czekam na zaślepkę na kamerę. Wtedy żadnych ostrzeżen nie ma.
To uściślając. W momencie zamontowania zaślepki na kamerę znikają komunikaty o treści:No tak chyba bym tego nie pisał - pamiętajmy, że w każdej chwili ktoś może wyszukać i znajdzie tylko taki fragment i będzie źle to rozumiał. Ostrzeżenia wtedy przecież też są - wystarczy nie reagować na napomnienia AP o ruszeniu kierownicą gdy nie będzie wykrywał oporu na niej i ostrzeżenia i tak będą zliczane.
Też mi się wydaje, że najbardziej czuły jest zaraz po włączeniu. Nawet na ekran nie pozwoli spojrzeć.Mi się jeszcze nie udało wywołać ostrzeżenia z wyłączeniem AP.
Po uruchomieniu AP przez 5-10 sekund trzymam jeszcze kierownicę dwoma rękoma. Potem już bez napinki, kawa, herbata, cola, radio, Spotify itd bez problemu, nawet można (na krótko oczywiście) bez trzymanki jechać (nigdy nie używałem ciężarka).