inter
Pionier e-mobilności
A jestes pewny, że to się nadawało do naprawy.Chyba komentarz się kupy nie trzyma... mogli też przyjąć do naprawy, nie wpadłeś na to kolego? A wtedy miałbym problem z ładowaniem...itp...pozdrawiam serdecznie.
A jestes pewny, że to się nadawało do naprawy.Chyba komentarz się kupy nie trzyma... mogli też przyjąć do naprawy, nie wpadłeś na to kolego? A wtedy miałbym problem z ładowaniem...itp...pozdrawiam serdecznie.
To akurat gówno prawda. Możesz zażądać konkretnego sposobu rozwiązania reklamacji, np. wymiany urządzenia ale sprzedawca nie koniecznie musi się na to zgodzić. Jeśli jest to kolejna reklamacja to zasady też trochę się różnią.Tylko jeśli zgłaszasz w ramach gwarancji. Jeśli zgłaszasz w ramach rękojmi to Ty decydujesz o sposobie naprawy (w sensie naprawa czy wymiana): https://poradnikprzedsiebiorcy.pl/-gwarancja-a-rekojmia
No jasne, że gdy chcesz wymiany samochodu na nowy bo na przykład przecieka lampa to generowałoby to nadmierne koszty. Ale jak chcesz obronić wymianę przegrzewającej się ładowarki na podstawie tego artykułu to ja nie wiem...pociąga za sobą nadmierne koszty lub jest niemożliwy do spełnienia.
Na podstawie tego że np. naprawa będzie kosztowała sprzedawcę 150 złotych a wymiana urządzenia np. 1500 złotych. Zresztą sprzedawca nie ma obowiązku przedstawiać wyliczenia tych kosztów, wystarczy jego deklaracja.No jasne, że gdy chcesz wymiany samochodu na nowy bo na przykład przecieka lampa to generowałoby to nadmierne koszty. Ale jak chcesz obronić wymianę przegrzewającej się ładowarki na podstawie tego artykułu to ja nie wiem...
Ja bym zadał inne pytanie - czy jesteś pewien, że oni to potrafią naprawić, czy może odsyłają Chińczykowi albo na wysypisko?A jestes pewny, że to się nadawało do naprawy.
Każdy przypadek jest inny. Podkreślam raz jeszcze, że nie kupowałem ładowarki w GC tylko na "aledrogo" a mimo to po kontakcie telefonicznym, bez formalnego zgłaszania reklamacji, sprawdzili on line sprzęt i natychmiast podjęli działania. Jestem pod wrażeniem takiego podejścia i dlatego ich pochwaliłem.Też się cieszę, ale akurat mam bardzo negatywne doświadczenia z GC i ich serwisem pogwarancyjnym dlatego tak się czepiam. Ogólnie na uszkodzonego wallboxa po okresie gwarancji się wypięli i powiedzieli, że - cytuję - "nie prowadzimy serwisu pogwarancyjnego". Na szczęście ogarnięty elektronik naprawił za grosze, ale niesmak pozostał.
Kolega tak na serio powątpiewa w możliwości naprawy takiego drobnego sprzętu, w porównaniu z choćby satelitami ????A jestes pewny, że to się nadawało do naprawy.
Często elektronika w takich sprzętach jest zalana żywicą. Powodzenia w zeskrobywaniu tego z PCB.Kolega tak na serio powątpiewa w możliwości naprawy takiego drobnego sprzętu, w porównaniu z choćby satelitami ????
Nie mówiłem o własnoręcznej naprawie tylko producent ma swoje procedury...np. wymiana części podzespołów itpCzęsto elektronika w takich sprzętach jest zalana żywicą. Powodzenia w zeskrobywaniu tego z PCB.