Bronek

Pionier e-mobilności
Tesla ma kamerką w środku i ja mam w niej 6 miejsc, a jadę sam. Jaki to problem, nie uruchomić mi auta jak PayPal em np nie przeleję 10 zł?
2 zł od pustego.
Można karaoke wykorzystać, śpiewamy i sekstet jedzie za darmo, duet itp buli.
Solista do autobusu
Albo jak FSD obrazi sie i nie będzie np skręcać w lewo...

cooler

Pionier e-mobilności
Tesla ma kamerką w środku i ja mam w niej 6 miejsc, a jadę sam. Jaki to problem, nie uruchomić mi auta jak PayPal em np nie przeleję 10 zł?
2 zł od pustego.
Można karaoke wykorzystać, śpiewamy i sekstet jedzie za darmo, duet itp buli.
Solista do autobusu
Albo jak FSD obrazi sie i nie będzie np skręcać w lewo...
Już wiem po co w autach wewnętrzne kamery! I bulimy ładnie za jazdę w pojedynkę!
Inna sprawa że Elon głośno gardłuje przeciw WEF że to rząd światowy którego nikt nie wybierał. Ale z nim to nic nie wiadomo.

tomA

Posiadacz elektryka
Cięższe samochody fakt obciążają i niszczą drogi, więcej palą, więcej zużywają energi do wyprodukowania itp. Dlatego można opodatkować 😁 osoby palące, z nadwagą, pijące opodatkować. Oni tez obciążają służbę zdrowia i ci co dbają o zdrowie i uprawiają sport albo chorują genetycznie później nie mogą dostać się do lekarza na rutynowe badania czy leczenie , ot to 😁
Z giga obniżek zjechaliśmy przez nadmuchaną tesle Y do otyłości. Enjoy 🤣

lookash_c

Pionier e-mobilności
Oj nie powyżej wzrostu, tylko wagi... Sam wzrost to naprawdę niewielkie obciążenie ale waga to już bardzo duże. W szczególności powinni płacić więcej za służbę zdrowia.
Słusznie, popieram! Odtentegować się od wzrostu, gnębić grubych! ;-) (mówię to ja, wysoki i chudy)
Za buty, ciuchy itp i tak już place więcej, bo w H&M nie kupię spodni ;)
To jest dopiero nisza - ubrania dla wysokich niegrubych.

Bronek

Pionier e-mobilności
Jeśli uważasz . że Tesla zarabia tylko 20% jesteś głupcem, rzekł Munro
I kto kupi droższego np i gorszego VWagena? Wg Munro to chyba ktoś takim, kto wierzy jw w te marne 20% zysku? :) Tesli
Tesla moze spikojnie obnizyc jeszcze ceny indalej zarabiac. Przykladem FSD itd..

Last edited:

cooler

Pionier e-mobilności
Jeśli uważasz . że Tesla zarabia tylko 20% jesteś głupcem, rzekł Munro
I kto kupi droższego np i gorszego VWagena? Wg Munro to chyba ktoś takim, kto wierzy jw w te marne 20% zysku? :) Tesli
Tesla moze spikojnie obnizyc jeszcze ceny indalej zarabiac. Przykladem FSD itd..

Oglądam Munro i cenię informacje które podaje, choć nie bezkrytycznie (nie to żebym wiedział więcej, ale jeżeli chodzi o ceny podzespołów to myślę że wiele rzeczy Tesla kupuje nie w cenach rynkowych, szef wszystkich szefów w największym kiedyś banku na świecie w którym pracowałem zawsze mówił: nie ważne ile to kosztuje, ważne za ile kupujemy).
Więc ja spokojnie uważam że Tesla przed obniżkami zarabiała 40% i mając pewność że marża szybko wzrośnie mogła obniżyć ile obniżyła. I za chwilę dalej będzie zarabiać 30%.
Nie po to zabrała nam Premium, fotele, czujniki i radar, oraz tylne zaciski i tarcze w Performance żeby nie zarabiać :). Zaraz wzorem VW wycofa się z pompy ciepła i jeszcze kilku rzeczy znacząco podrażających i spowalniających produkcję i wyjdzie na swoje.
Np. po co matrixy skoro i tak nikt ich nie używa :ROFLMAO:

Last edited:

Bronek

Pionier e-mobilności
Pompy nie miałem i to komplenie nie wplywa na jakość jazdy a jedynie może przysparzać kłopotów.
A główny powód obniżki cen, to inżynieria na wysokim poziomie, kompatybilność i to co zawsze mi sie podobało w amerykańskich autach.
Np skoro już posiłkuję się Munro to przykład jak robić by zarobić i się nie narobić

Jogur

Fachowiec
Nie po to zabrała nam Premium, fotele, czujniki i radar, oraz tylne zaciski i tarcze w Performance żeby nie zarabiać :). Zaraz wzorem VW wycofa się z pompy ciepła i jeszcze kilku rzeczy znacząco podrażających i spowalniających produkcję i wyjdzie na swoje.
Np. po co matrixy skoro i tak nikt ich nie używa
widzę jeszcze pole do popisu dla księgowych:
- 5 przyspieszeń w cenie zakupu auta na dzień/ chcesz częściej zrywać asfalt - zużywać więcej energii/zanieczyszczać oponami świat - 5$ za każde dodatkowe przyspieszanie inne niż "chill"
- używanie świateł długich - dodatkowo płatne - jedź wolniej, bezpieczniej i taniej :)
- pierdzenie sterowane aplikacją - 5$ per pierd
itp

Pabloss

Posiadacz elektryka
widzę jeszcze pole do popisu dla księgowych:
- 5 przyspieszeń w cenie zakupu auta na dzień/ chcesz częściej zrywać asfalt - zużywać więcej energii/zanieczyszczać oponami świat - 5$ za każde dodatkowe przyspieszanie inne niż "chill"
- używanie świateł długich - dodatkowo płatne - jedź wolniej, bezpieczniej i taniej :)
- pierdzenie sterowane aplikacją - 5$ per pierd
itp
chyba przesada i nic to nie wnosi do wątku