Głosowanie na lokalizację SuC

Michal

Moderator
Chyba lepiej Jordanowo, bo wtedy dwie szybkie trasy byłyby obsłużone (na przecięciu A2 i S3). Dogadajmy się na Jordanowo i wszyscy głosować! Dajcie łapkę w górę jeśli się zgadzacie ;)

daniel

Señor Meme Officer
Chyba lepiej Jordanowo, bo wtedy dwie szybkie trasy byłyby obsłużone (na przecięciu A2 i S3). Dogadajmy się na Jordanowo i wszyscy głosować! Dajcie łapkę w górę jeśli się zgadzacie ;)
Dobry pomysł, ale nie widzę tam lokalizacji dostępnej do głosowania.

rawier

Posiadacz elektryka
Tak swoją drogą ciekawy jestem kiedy ruszy się coś z infrastrukturą SuC w Polsce. Przez ostatni rok za nowy punkt to chyba tylko można Lublin uznać. GreenWay co jakiś czas podsyła aktualizacje z nowymi punktami czyli coś się da. A na mapie tylko Brzeg ma datę otwarcia w przyszłym roku (co nie zmienia sytuacji, że o Brzegu czytałem jak jeszcze zastanawiałem się nad zakupem Tesli 😁) A biorąc pod uwagę przyrost Tesli w ostatnim kwartale może być gęsto pod słupkami ;)

Michal

Moderator
No to z obecnych dla mnie najważniejsza Ostróda, bo trasa Warszawa - Słupsk wtedy do jazdy S7 zamiast A1 przez Ciechocinek.

Michal

Moderator
Ja dodałem Wojska Polskiego 8, 66-200 Świebodzin (Orlen na łączeniu A2 i S3 zaraz przy zjeździe z S3) - do Jordanowa nie ma sensownego zjazdu jednak :/

daniel

Señor Meme Officer
Ja dodałem Wojska Polskiego 8, 66-200 Świebodzin (Orlen na łączeniu A2 i S3 zaraz przy zjeździe z S3) - do Jordanowa nie ma sensownego zjazdu jednak :/
Akurat na tym Orlenie już jest stacja ładowania, ale po przeciwnej stronie jest McDonald. Google twierdzi, że to dodaje 20 minut do trasy.
Dałoby się dojechać do Jordanowa zawracając za bramkami, ale to by było raczej kłopotliwe. No i nic nie ma w tym mieście. Może Dino albo Groszek, sklep spożywczy.

daniel

Señor Meme Officer
głosujcie na Bydgoszcz. to moje miasto. leży na trasie przelotowej między niczym a niczym. chce mieć pod nosem i to szybko bo za 3 tygodnie kończą mi się darmowe superchargery :)
A tam Bydgoszcz, Żnin McDonald przy zjeździe z S5 w obie strony. Lepsze niż Orlen, bo ten ma tylko jeden kierunek.

sd tosia

Posiadacz elektryka
Przynajmniej coś drgnęło z liczbą możliwych do głosowania miejsc w Polsce. Superchargery są chyba produkowane w Chinach z tego co pamiętam, 10 tysięcy sztuk rocznie. Czy przypadkiem nie mieli też je robić w berlińskiej fabryce?

ed: informacja sprzed 2 lat: https://electrek.co/2021/02/03/tesla-opens-supercharger-factory/