w normalnych samochodach gniazdo zapalniczki zawsze bylo z bezpiecznikiem 30A, a co do lodowek to moja ciagnie 4,5A max wiec czemu sie obraniczac tylko do 2?No wlasnie, moge dac rozgaleziacz i podlaczyc dwie lodowki ?
No własnie podlaczylem i nie dziala a sprawdziłem w innym samochodzie to smiga...oczywiście Tesla zawsze musi coś innego zrobic...Napięcie ładowania akumulatora 12V to 14,4V, więc powinna pociągnąć i te 16V
Jak nie była jakaś super droga, to podłącz i sprawdź skoro już masz. I tak będziesz pewnie korzystał od wielkiego dzwonu, więc parę lat pewnie wytrzyma![]()
Szukałem chwilę i wygląda na to, że są tylko inwertery 12 albo 24 V, no niestety chcieli dobrze a wygląda na to, że są jakieś przypadki szczególne, gdzie wyszło słabo :/No własnie podlaczylem i nie dziala a sprawdziłem w innym samochodzie to smiga...oczywiście Tesla zawsze musi coś innego zrobic...
16V jest od czasu przejścia na akumulator Litowo Jonowy, w starszych wersjach gdzie jest zwykły akumulator kwasowo ołowiowy napięcie jest 12V. Jak to mówią lepsze jest wrogiem dobrego.Może ktoś będzie wiedział. Potrzebuję ładować laptopa w Modelu S. Czy jest jakaś przetwornica pod zapalniczkę? Kupiłem standardową pod 12v dc i niespodzianka Tesla w instrukcji informuje, że potrzeba napięcia wejściowego 16v dc
sa uniwersalne na 12 i 24V napiecia wejsciowegoCzy ktoś może znalazł przetwornice 12V do 230V, która ma zakres wejściowy napięcia do 17V?
Przeglądnąłem i takie i zwykle oferują:sa uniwersalne na 12 i 24V napiecia wejsciowego
Zobacz mój post w innym temacie, znalazłem taką co działa z Teslą, wszystkie inne tak jak mówisz są na zakres 11-15V.Przeglądnąłem i takie i zwykle oferują:
11-15V lub 20-28V,
a nie cały zakres 11-28V