Takiego maila dostałem wczoraj:Nie ostatnio tylko od zawsze tak było. W skrócie: jeśli na codzień nie korzystasz z GW w Polsce to w praktyce nie możesz wykorzystać w podróży zagranicznej.
Co nie zmienia faktu, że politykę uczciwego korzystania mieli jaką mieli od zawsze.Takiego maila dostałem wczoraj:
Chcielibyśmy poinformować Cię, że od 1 lipca 2023 roku następuje aktualizacja naszego regulaminu korzystania z usług ładowania. Od wyżej wskazanej daty wykupując abonament (Energia Plus i Energia Max) będzie on uruchamiany niezwłocznie i automatycznie po zakupie, a nie następnego dnia jak dotychczas.
W przypadku naruszania zasad Polityki Uczciwego Korzystania, mamy prawo naliczyć dodatkową opłatą w wysokości 50% dla Energia Plus i 100% dla Energia Max w stosunku do rozliczonych opłat za usługi ładowania w roamingu, które naruszają zasadę określoną w pkt. 3.4. w regulaminie.
Obowiązujące ceny za kWh nie uległy zmianie. Aktualny cennik dostępny jest tutaj.
OKi. Gdy dostałem tego maila to po prostu pomyślałem, że coś zmienili. Czyli te 50%/100% w przypadku naruszenia polityki uczciwego korzystania były "od zawsze"?Co nie zmienia faktu, że politykę uczciwego korzystania mieli jaką mieli od zawsze.
No nie - bo wcześniejsze zapisy, dla osób z pakietem Energia Standard, które tak właśnie mówią, są wyraźnie inne.Ja to rozumiem w ten sposób, że należy kod aktywować w czerwcu i jest aktywny do końca sierpnia.
Tego nie napisałem. Inaczej to było sformułowane, ale politykę uczciwego korzystania mieli.OKi. Gdy dostałem tego maila to po prostu pomyślałem, że coś zmienili. Czyli te 50%/100% w przypadku naruszenia polityki uczciwego korzystania były "od zawsze"?
Chyba masz rację:No nie - bo wcześniejsze zapisy, dla osób z pakietem Energia Standard, które tak właśnie mówią, są wyraźnie inne.
Pytanie jaki był cel tej inności i dlaczego?