GreenWay - promocja letnia 50% na abonamenty

marco_25

Pionier e-mobilności
Zależy ile kto potrzebuje energii. Jeżeli potrzebujemy 25kwh,
to energia standard 15kwh darmowych + 10kwhx3,15=31,5zł
energia plus 25kwh darmowych w cenie abo 30zł
Dokładnie tak, na trasie miesięcznie na GW ładuje od 40 do 80 kWh także dla tych wyliczeń najlepszy jest abonament energia plus. Gdybym miał IONITY na trasie to bym brał abonament u nich i zrobił jak @Ex30 z GW 🤪 Liczę że sytuacja w kraju się poprawi i ceny zaczną być takie jak na EkoEn bez dodatkowych kart, aplikacji, abonamentu i innych uciążliwości.

STMS

Pionier e-mobilności
W lipcu startuje nowa promocja letnia na nowych zasadach: https://greenwaypolska.pl/blog/general/lato-pelne-energii-ladujesz-zyskujesz

Za każde pobrane 100kWh, dają kupon na 10kWh (max 50 darmowych kWh na klienta). Kody będą wysyłać raz w tygodniu, we wtorki, i trzeba mieć włączoną zgodę na kontakt w celach marketingowych.

coraz gorsze warunki , coraz gorsze promocje
albo dostali ultimatum od banków na lepsze wskaźniki albo szykują się na sprzedaż

lepiej jakby się sprzedali może być coś u nas ruszyło z cenami ...

Właśnie dostałem maila od GreenWay-a:

Od 1 lipca obecni i nowi Klienci GreenWay Polska mogą skorzystać z 50% rabatu na abonamenty Energia Plus i Energia Max, a tym samym ładować się po niższych stawkach za kWh na wszystkich stacjach GreenWay Polska.

Jak wziąć udział w Promocji Letniej?

• Jesteś obecnym Klientem GreenWay – zaloguj się do Portalu Klienta oraz aktywuj kod rabatowy: Lato2023. WAŻNE: aby wziąć udział w promocji już od lipca KOD należy aktywować w czerwcu!
  • Jesteś nowym Klientem GreenWay – zarejestruj się w Portalu Klienta i wybierz plan Energia Plus lub Energia Max, a rabat naliczy się automatycznie.
dzięki za cynk dobra opcja:)

Jaceq

Pionier e-mobilności
Zależy gdzie kto mieszka, czym i jak jeździ. Wykupiłem abonament w evklub więc przez rok mam 25 kWh co miesiąc w gratisie jeśli wykupie abonament w GW który obecnie wynosi 29,99 pln. Te 25 kWh jakoś zawsze się przydaje w trasie bo ładowarki są co by nie mówić w dogodnych miejscach, często stoją na MOPach lub przy KFC. Może nie jestem normalny ale mi się to spina w całość, przynajmniej do końca promocyjnego abonamentu w evklub :)
Dokładnie tak. Zrobiłem podobnie. Jeżdżę trochę więcej niż przeciętny Polak (50k km przez rok), gdzieś się trzeba ładować.. GW nie jest tani ale JEST i ma dużo ładowarek rozłożonych po całym kraju. Jeśli mam coś tańszego w alternatywie to z tego korzystam ale zazwyczaj nie mam.. Z resztą z tą drożyzną w GW to też bez przesady - w Energia Plus płacę 2,40 PLN / kWh. To nie jest jakoś ogromnie dużo w porównaniu z konkurencją. Moc też zazwyczaj jest OK. Najchętniej ładowałbym się na Superchargerach jeśli by były, ale nie ma. Jako że nie należę do marudzących, to nie marudzę tylko korzystam z tego co jest.

Robur82

TM3 SR HL 24 Enyaq 80 23r
2,4 pod warunkiem że masz Bon z EV klub
Bez Bonu przy 80kwh na miesiąc za 1 kwh wychodzi 80x2,4=192zł + 30abo=222zł
222zł/80= 2,77 a nie 2,4

Jaceq

Pionier e-mobilności
Jakbyś nie kupował abo, to miałbyś 15 kWh, czyli tak naprawdę za te 29,99 kupujesz 10 kWh.
Słaby deal, o ile nie ładujesz większych ilości poza tym.
Jakąś dziwną matematykę zastosowałeś.. Jeśli nie ma się abo, to 1 kWh kosztuje 3,15 PLN.. Czyli nawet jeśli załadujesz tylko te dodatkowe 10 kWh to i tak masz taniej... (29,99 zł < 31,50 zł). A wiadomo, że jak ktoś ma abonament, to raczej ładuje więcej niż 25kWh miesięcznie. No ale każdy liczy po swojemu.

Jaceq

Pionier e-mobilności
2,4 pod warunkiem że masz Bon z EV klub
Bez Bonu przy 80kwh na miesiąc za 1 kwh wychodzi 80x2,4=192zł + 30abo=222zł
222zł/80= 2,77 a nie 2,4
Zgoda, jednak to wciąż nie jest 3,15 zł/kwh. Poza tym kto powiedział, że będę ładować tylko 80kWh? Tak czy inaczej, każdy liczy pod siebie. Zgadzam się, że tanio nie jest. Taką mamy niestety rzeczywistość energetyczną w kraju.

Ev3

Pionier e-mobilności
Jakąś dziwną matematykę zastosowałeś.. Jeśli nie ma się abo, to 1 kWh kosztuje 3,15 PLN.. Czyli nawet jeśli załadujesz tylko te dodatkowe 10 kWh to i tak masz taniej... (29,99 zł < 31,50 zł).
Czyli praktycznie tak samo, za 1,5 zł nawet nie warto włączać abo.
Co do reszty to dałem stosowne zastrzeżenie.
A wiadomo, że jak ktoś ma abonament, to raczej ładuje więcej niż 25kWh miesięcznie.
Z drugiej strony jak ktoś ładuje zasadniczo więcej, to średni abo też się może nie opłacać.