Greenway ......... sieć która chce cały czas sobą absorbować użytkownika

Kszychu

Pionier e-mobilności
Właśnie za 3 dni planuję traskę 2x350km. Po drodze mam GW, Orlena i od biedy do ekoena mógłbym zajechać. Najbardziej po drodze Orlen, a przy okazji miejsce gdzie można coś zjeść. No ciekawe co wybiorę - Orlen za 2,02PLN/kWh czy GW za 3,15PLN/kWh. No nie wiem, baaardzo trudny wybór... W sumie może wolę zapłacić GW abonament 30PLN i wtedy już będę mógł zapłacić 2,40 na GW zamiast 2,02 u tych zdzierców na Orlenie. Tak - to jest myśl!
Ja myślę że powinieneś kupić ten abo za 80zł i wtedy będzesz mieć 2.10/kWh!

wojtkow

Pionier e-mobilności
Właśnie za 3 dni planuję traskę 2x350km. Po drodze mam GW, Orlena i od biedy do ekoena mógłbym zajechać. Najbardziej po drodze Orlen, a przy okazji miejsce gdzie można coś zjeść. No ciekawe co wybiorę - Orlen za 2,02PLN/kWh czy GW za 3,15PLN/kWh. No nie wiem, baaardzo trudny wybór... W sumie może wolę zapłacić GW abonament 30PLN i wtedy już będę mógł zapłacić 2,40 na GW zamiast 2,02 u tych zdzierców na Orlenie. Tak - to jest myśl!
Tylko, że u tych zdzierców z Orlenu cena regularna na szybszych ładowarkach to 3.19 bez promocji a 2.39 obecnie (do końca lutego).

vwir

Pionier e-mobilności
O ile zadziała to Orlen ;-D Promocję zrobili przyzwoitą. BTW, 2,17 raczej? Bo chyba nie będziesz w trasie kiblował na 50'tce?
Pięćdziesiątka, bo planuję tam jakieś jedzonko. Tak czy inaczej z godzinę tam spędzę. Jak na razie nie miałem ani razu przypadku, żeby mi Orlen nie zadziałał. A używam od 7 lat, czy jakoś tak (od czasu, gdy jeszcze był darmowy).

vwir

Pionier e-mobilności
Tylko, że u tych zdzierców z Orlenu cena regularna na szybszych ładowarkach to 3.19 bez promocji a 2.39 obecnie (do końca lutego).
Na pięcdziesiątce na GW mam 3,15, na Orlenie 2,02 w promocji, 2,69 regularna. Tak że ten...
Ja wiem, że na Orlenie to promocja, ale jakoś wszelkie inne sieci potrafią zrobić promocje albo po prostu niskie ceny. A w GW jak sobie zapłacę abonament to będę miał drożej niż w innych sieciach. Naprawdę nie widzisz różnicy?

Last edited:

qb4hkm

Pionier e-mobilności
A to spoko że tak się trafiło. Orlen i GW mają ten problem że w większości przypadków stoi jedna szafa/słupek i jeszcze z podziałem mocy :-/. Ja dziś korzystam z AC Energi które odkryłem 600m od biura, ironicznie pod moim starym biurem przy Domaniewskiej 50 :-(. Wcześniej tam było jakieś gooowno po 2,69(ZA AC).

wojtkow

Pionier e-mobilności
Na pięcdziesiątce na GW mam 3,15, na Orlenie 2,02 w promocji, 2,69 regularna. Tak że ten...
Ja wiem, że na Orlenie to promocja, ale jakoś wszelkie inne sieci potrafią zrobić promocje albo po prostu niskie ceny. A w GW jak sobie zapłacę abonament to będę miał drożej niż w innych sieciach. Naprawdę nie widzisz różnicy?
Widzę, że chcesz coś udowodnić na siłę. Normalnie, dla przeciętnego człowieka Greenway nawet w pakiecie Energia Plus jest tańszy. Bo normalnie ładowarki 50kwh się omija i używa tylko w ostateczności.

vwir

Pionier e-mobilności
Widzę, że chcesz coś udowodnić na siłę. Normalnie, dla przeciętnego człowieka Greenway nawet w pakiecie Energia Plus jest tańszy. Bo normalnie ładowarki 50kwh się omija i używa tylko w ostateczności.
Po prostu takie ładowarki mam po drodze, nic na to nie poradzę, nie przyspieszę ich. A jako iż i tak chciałem zjeść śniadanie, to tak czy inaczej godzinę mam z głowy. Natomiast gdybym nie chcciał jeść tylko jak najszybciej się naładować to mam jeszcze do dyspozycji ekoen za 1,59-1,70 (w zależności od tego o której będę na miejscu). To też zły przykład? To który abonament GW musiałbym zapłacić, żeby mi wyszło taniej?