Potwierdzam, nie miałem problemów z kontaktem. Czekam na dokumenty zwolnienia z akcyzy i będę rejestrował. Mam nadzieje że ten tydzień. Wszystko może zależy od tego czy samochód jest do odbioru.i super… oby utrzymali ten standard do konca grudnia.
Można rejestrować bez dokumentu o zwolnieniu. Potem trzeba go dostarczyć przed odbiorem stałego dowodu. Wystarczy oświadczenie od Tesli, że samochód jest zwolniony i, że dokument zostanie dostarczony.Potwierdzam, nie miałem problemów z kontaktem. Czekam na dokumenty zwolnienia z akcyzy i będę rejestrował. Mam nadzieje że ten tydzień. Wszystko może zależy od tego czy samochód jest do odbioru.
1. Czy Tesla Warszawa już to wprowadziła i wystawia takie oświadczenie w standardzie? Czy trzeba jakoś specjalnie o to prosić?Można rejestrować bez dokumentu o zwolnieniu. Potem trzeba go dostarczyć przed odbiorem stałego dowodu. Wystarczy oświadczenie od Tesli, że samochód jest zwolniony i, że dokument zostanie dostarczony.
1. Sami mi zaproponowali 🙂1. Czy Tesla Warszawa już to wprowadziła i wystawia takie oświadczenie w standardzie? Czy trzeba jakoś specjalnie o to prosić?
2. Czy masz jakiś oficjalny papier/paragraf, na kóry można się powołać w Urzedzie ? Często jest tak, że urzędy mają swoje interpetacje![]()
Trochę na placu stoi (nie ma gdzie zaparkować) ale na pewno nie 900. No ale jest dopiero koniec 2giego miesiąca więc jeszcze sporo czasu. A jeżeli jest takie ssanie to „zaraz” czyli dwa elono-tygodnie będzie więcej SC i może jakiś kolejny/większy punkt odbioru.Chyba kogos przerosl sukces - kraza opowiesci o 900 sztukach do wydania, ale raczej niczym nie potwierdzone. Ciekawe jak duzy maja plac![]()
Jakiś miesiąc temu rozmawiałem z salonem w Warszawie i się zapytałem czy będzie drugi punkt odbioru - dostałem informację, że są plany na południe Polski.Trochę na placu stoi (nie ma gdzie zaparkować) ale na pewno nie 900. No ale jest dopiero koniec 2giego miesiąca więc jeszcze sporo czasu. A jeżeli jest takie ssanie to „zaraz” czyli dwa elono-tygodnie będzie więcej SC i może jakiś kolejny/większy punkt odbioru.
Cesje nie lepiej od razu wpitolic w ubezpieczenie?Hej, jak podchodzić należy do kolejności zdarzeń ?? Kupuje za gotówkę wiec naturalnie pierwsze co to kusze zrobić przelew. Fakturę końcowa już mam. Dalej ubezpieczenie i w między czasie rejestracja jak Tesla dośle kwity a potem wniosek o dopłatę i cesja?
Dobrze myśle?