Grudniowa dostawa podąża ze wschodu.

usrobo

Posiadacz elektryka
Dla tych co mieli samochod na Hoegh Tracer z odbiorem druga polowa grudnia „dobra wiadomosc”…. I tak by auto nie dojechało w tym roku … a tak dostawa miesiac pozniej i rocznik modelowy 2022….

„Sorry to inform you that due to very bad weather forecasted in Bay of Biscay, the Hoegh Tracer will have to seek shelter and wait for the wind to calm down. We believed we would be able to get in front of it, but it deteriorated quicker than forecasted hence this change.

At the moment we are looking at 14/12 evening in Zeebrugge, but we will monitor closely and sail at the earliest time possible.”
wiesz ze moj VIN Hoegh Tracer jest (był) o 332 wyższy niż twoj ? ;)

Jac3k

Posiadacz elektryka
Oficjalnie jak dowod wygasa to auto nie moze jezdzic…
Dokładnie tak. Dlatego pytam jak inni co odbierali samochód na koniec Listopada. Jutro chyba muszę ostrzej zadziałać i wysłać odstąpienie od umowy jak nie będzie zwolnienia z akcyzy.

Sfotek

Posiadacz elektryka
Dokładnie tak. Dlatego pytam jak inni co odbierali samochód na koniec Listopada. Jutro chyba muszę ostrzej zadziałać i wysłać odstąpienie od umowy jak nie będzie zwolnienia z akcyzy.
Czasowa rejestracja pojazdu dokonana na podstawie art. 74 ust. 2 ustawy z dnia 20 czerwca 1997 r. - Prawo o ruchu drogowym (Dz. U. z 2021 r. poz. 450 i 463), oraz wydane podczas tej rejestracji pozwolenie czasowe i zalegalizowane tablice rejestracyjne, zachowują ważność na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej w okresie do 14 dni od dnia odwołania stanu zagrożenia epidemicznego lub stanu epidemii, jeżeli termin ważności czasowej rejestracji upłynął w okresie obowiązywania stanu zagrożenia epidemicznego lub stanu epidemii.

Mhm… a zdaje mi się ze stan epidemii nadal obowiazuje?

krzyss

Pionier e-mobilności
Czasowa rejestracja pojazdu dokonana na podstawie art. 74 ust. 2 ustawy z dnia 20 czerwca 1997 r. - Prawo o ruchu drogowym (Dz. U. z 2021 r. poz. 450 i 463), oraz wydane podczas tej rejestracji pozwolenie czasowe i zalegalizowane tablice rejestracyjne, zachowują ważność na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej w okresie do 14 dni od dnia odwołania stanu zagrożenia epidemicznego lub stanu epidemii, jeżeli termin ważności czasowej rejestracji upłynął w okresie obowiązywania stanu zagrożenia epidemicznego lub stanu epidemii.

ale to dobre jest :)
Mozna urzednikow pokonac ich wlasna bronia he he

domingo

Fachowiec
Super info! Mój VIN też jest dokładnie w opcji "J" i z numerem seryjnym zaczynającym się od 384 :cool:
Na panelu w samochodzie masz wyświetlone "Model 3" czy "Model 3 Standard Range Plus"?
Standard plus

O tym samym mi powiedział urzędnik w wydziale komunikacji, wiec oni o tym wiedzą i nie jest to problem. Tak samo np. z prawami jazdy, są przedłużone automatycznie, mimo ze na papierach już wygasły.

tomwroclaw

Fachowiec
Właśnie byłem w TESLI w Warszawie. Dostałem informację, że jeśli do kogoś nie dzwonili a miał odbiór w grudniu to już nie odbierze w tym roku. Najwcześniej luty 2022

Najnowsze dyskusje