Grudniowa dostawa podąża ze wschodu.

Michal

Moderator
Takie grzanie to miałem nawet w trabancie :D

chewbacca

Posiadacz elektryka
Aktualizacja: jednak większa bateria, a przyspieszenie jak po staremu… tak to jest - wygrać życie
U mnie dziwna sprawa, od wczoraj mam "Funkcjonalność zimową" w zestawie.
Super info! Mój VIN też jest dokładnie w opcji "J" i z numerem seryjnym zaczynającym się od 384 :cool:
Na panelu w samochodzie masz wyświetlone "Model 3" czy "Model 3 Standard Range Plus"?

Jac3k

Posiadacz elektryka
Czy dostaliście już zwolnienie z akcyzy. Pytam tych co już zarejestrowali i czekają na stały dowód. Trochę długo im to trwa. Tak naprawdę to jest ich obowiązek. Jak nie dostarczą na czas to bez dowodu stałego. nie można używać samochodu.

Sfotek

Posiadacz elektryka
Czy dostaliście już zwolnienie z akcyzy. Pytam tych co już zarejestrowali i czekają na stały dowód. Trochę długo im to trwa. Tak naprawdę to jest ich obowiązek. Jak nie dostarczą na czas to bez dowodu stałego. nie można używać samochodu.
Na prawde? Rok jezdzilem leasingowanym samochodem bez twardego bo „zapomnialem”odebrac. Tak w ogole po co wozic dowod ? Wszystko maja w cepik.

Jac3k

Posiadacz elektryka
Na prawde? Rok jezdzilem leasingowanym samochodem bez twardego bo „zapomnialem”odebrac. Tak w ogole po co wozic dowod ? Wszystko maja w cepik.
Może przesadziłem ale twardy dowód musza zamówić. Nie musisz go wozić i tym samym zwolnić z akcyzy. Chyba jakis problem mają. Jak odbierałem to mówiła że mieli problemy z upoważnieniami itp. Prawo jazdy jak masz wydane to tez jest w Cepik ale jak go. nie masz to masz problem

Sfotek

Posiadacz elektryka
Dla tych co mieli samochod na Hoegh Tracer z odbiorem druga polowa grudnia „dobra wiadomosc”…. I tak by auto nie dojechało w tym roku … a tak dostawa miesiac pozniej i rocznik modelowy 2022….

„Sorry to inform you that due to very bad weather forecasted in Bay of Biscay, the Hoegh Tracer will have to seek shelter and wait for the wind to calm down. We believed we would be able to get in front of it, but it deteriorated quicker than forecasted hence this change.

At the moment we are looking at 14/12 evening in Zeebrugge, but we will monitor closely and sail at the earliest time possible.”

Sfotek

Posiadacz elektryka
Może przesadziłem ale twardy dowód musza zamówić. Nie musisz go wozić i tym samym zwolnić z akcyzy. Chyba jakis problem mają. Jak odbierałem to mówiła że mieli problemy z upoważnieniami itp. Prawo jazdy jak masz wydane to tez jest w Cepik ale jak go. nie masz to masz problem
Jasne, tylko z tego co rozumiem to dowod masz wydany tylko go nie odbierzesz..czyli w systemie bedzie.

Jac3k

Posiadacz elektryka
Jasne, tylko z tego co rozumiem to dowod masz wydany tylko go nie odbierzesz..czyli w systemie bedzie.
Tak ale jako pozwolenie czasowe które wygasa 25.12. Czyli tak jakbyś nie miał dowodu rejestracyjnego od 25 Grudnia.