SR+ odebrany! Korzystałem z checklisty z tego forum, i nie znalazłem żadnego problemu z samochodem
Byłem umówiony w sobotę na godzinę 10:00, dotarłem do salonu na kilka minut po tym czasie i w drodze nagrałem ten filmik:
Okazało się, że "ktoś z Teksasu" zapomniał aktywować moich kart, a jako, że u nich to była bardzo wczesna godzina, to czekaliśmy aż ta osoba dojedzie do biura i cośtam odklika. Miało to zająć godzinę, więc mi to bardzo pasowało, bo na spokojnie obejrzałem samochód, pobawiłem się ekranem i skonfigurowałem wszystkie ustawienia (miałem praktycznie od razu dostęp przez aplikację). Niestety, ostatecznie trwało to prawie 4 godziny. Pod koniec przyszedł pan z laptopem, podłączył się kablem gdzieś pod kierownicą i karty były gotowe. W między czasie poszedłem do OBI obok i kupiłem gaśnicę, ale musiałem wracać do Poznania po ciemku. Na szczęście obsługa była bardzo miła i doładowałem się w salonie do 100%.
Była jedna śmieszna sytuacja: mój samochód zaczął nagle trąbić. Wszyscy zaczeli się patrzyć na mnie, bo akurat bawiłem się aplikacją, ale ani razu nie próbowałem uruchamiać klaksonu. Wyłączyłem aplikację, schowałem telefon, a samochód dalej trąbi. Myślałem, że pewnie samochód jest wadliwy, albo jakiś dziwny błąd w oprogramowaniu. Ostatecznie okazało się, że pracownik szukał go na parkingu i nie mógł znaleźć, a samochód był zaparkowany w środku salonu
Nie wiem jaką mam baterię i przyspieszenie, ale na ekranie pokazuje około 440 km zasięgu. Przyspieszenie pewnie dopiero na wiosnę przetestuję

Przy superchargerze w Lućmierzu napadało śniegu i było tak ślisko, że trzeba było ostrożnie chodzić - samochód był na letnich oponach, ale poradził sobie bez problemu. Kontrola trakcji i te wszystkie inne systemy są rewelacyjne
Zaskoczyło mnie to, że są lampki pod drzwiami gdy je otwieram. Myślałem, że SR+ tego nie ma. Na minus póki co jedynie to, że w Europie chyba nie ma funkcji zmiany dźwięku jazdy w Boomboxie, a szkoda, bo chcę by mój samochód brzmiał dzwonki Świętego Mikołaja
Edit: jeszcze jedno - podgrzewanej kierownicy i tylnych siedzeń nie mam, ale mam dostępną opcję kupienia przez aplikację za 1500 zł.