Grudniowa dostawa podąża ze wschodu.

domingo

Fachowiec
Bardziej mam na myśli to czy trzeba im dużo wcześniej dać znać, że przyjadę po odbiór.
Bo mi to nie przeszkadza, standardy są tak nisko, że mogę wejść z ulicy, odśnieżyć sobie, pozdrapywać folie i nawet zaakceptować tyle procent baterii byle bym do Lućmierza dojechał (za tirem 90km/h jak będzie trzeba). I tak w moim mniemaniu robię im przysługę - zwolni się miejsce na parkingu i przestanę ich molestować prośbami o kontakt.

tomwroclaw

Fachowiec
Bardziej mam na myśli to czy trzeba im dużo wcześniej dać znać, że przyjadę po odbiór.
Bo mi to nie przeszkadza, standardy są tak nisko, że mogę wejść z ulicy, odśnieżyć sobie, pozdrapywać folie i nawet zaakceptować tyle procent baterii byle bym do Lućmierza dojechał (za tirem 90km/h jak będzie trzeba). I tak w moim mniemaniu robię im przysługę - zwolni się miejsce na parkingu i przestanę ich molestować prośbami o kontakt.
Niestety tak jest. To nie jest salon, to po prostu punkt odbioru aut i należy to tak traktować. Brakuje ludzi i tyle. Myślę, że w ciągu roku powstanie kilka punktów odbioru w PL jak w UK i zacznie być normalnie i czasem może i telefon ktoś odbierze.

t3sla4sun

Zadomawiam się
@domingo ok. 4-5 godzin potrzebują na przygotowanie auta, jeżeli nie zrobią tego wcześniej. A nie wiesz czy zrobią, bo głuchy telefon.
Polecam sprawdzić, czy w apce nie zmieni się data przed samym wyjazdem z domu.

Fixtor

Zadomawiam się
Jedna rzecz mnie zaciekawiła:

Na stronie 191 w sekcji "Opony na różne pory roku" jest napisane, że samochód może być dostarczony z oponami letnimi lub wielosezonowymi.

Czy ktoś kto ostatnio odbierał może potwierdzić jakie opony miał fabrycznie zamontowane?

ciastek

Pionier e-mobilności
Odebrałem LR. Fajna jest.
Czy ktoś wie co obejmuje to "zbrojenie" samochodu przed wydaniem klientowi? Ściągniecie folii, pasków ochronnych i umycie auta?
Czy coś jeszcze?
Przesunęli mi odbiór o 2 dni. Serwis czekał na chlapacze. Podobno. ;)
Ja odbierałem auto z tej nowej, chińskiej transzy grudniowej i zero uwag negatywnych praktycznie. Nawet porty USB zamontowane. Elementy spasowane idealnie.
U mnie to samo. Zero uwag. Myślałem, że lakier porysowany, a to ślady po taśmach klejących. Umyje się lub spoleruje. Luz.
Moje wydanie trwalo 10min, bardziej dopieszczony czułem się kupując ostatnio telefon. Jeszcze mnie poganiali abym wyjechał bo blokuje kolejnego klienta.
U mnie zero presji. Wszystko obejrzałem, nic nie znalazłem. Więcej czasu spędziłem na ploteczkach niż oglądaniu auta.

Podsumowując - współczuję mającym problemy z kontaktem lub odbiorem. U mnie zero problemów. Wiadomo, dodzwonić się ciężko, lecz zawsze w końcu się udało. Komunikacja przez mail bezbłędna. Jak coś pilnego, to telefon był. Nawet SMSy się zdarzyły. 10/10

Brakuje haka. Nie mają. Jak się pojawią, to zamontują.
Coś w wentylatorze terkocze na wolnych obrotach. Brzmi jak jakaś metka czy inny papier. Zgłoszę.

Czy w czasie odbioru samochód jest gdzies pod dachem… czy z placu kaza sobie odsniezyc i zabierac? (...)
Pod dachem, przyszykowany do odbioru.

Sfotek

Posiadacz elektryka
Jedna rzecz mnie zaciekawiła:

Na stronie 191 w sekcji "Opony na różne pory roku" jest napisane, że samochód może być dostarczony z oponami letnimi lub wielosezonowymi.

Czy ktoś kto ostatnio odbierał może potwierdzić jakie opony miał fabrycznie zamontowane?
W PL letnie ale sa kraje gdzie masz obowiazek zimowych i w nich beda pewnie wielosezonowe.

usrobo

Posiadacz elektryka
wchodzę dziś na stronę Tesla a tu takie coś!
mam VIN, wiem na jakim statku jest auto. wiem ze będzie 08.12.2021 w Belgii w porcie.
o co chodzi?

Attachments

• Zrzut ekranu 2021-12-02 111553.png
    Zrzut ekranu 2021-12-02 111553.png
    29,2 KB · Liczba wyświetleń: 111

Quba88

Posiadacz elektryka
Ja mam taki status bo przeniosłem dostawę na kolejny kwartał (dotacje i sprzedaż ICE). Więc pewnie Ciebie jak kilku innych przenieśli na luty...
POdobno któryś statek utknął w którymś porcie i to auta z tego statku nie dotrą w tym roku.

usrobo

Posiadacz elektryka
Ja mam taki status bo przeniosłem dostawę na kolejny kwartał (dotacje i sprzedaż ICE). Więc pewnie Ciebie jak kilku innych przenieśli na luty...
POdobno któryś statek utknął w którymś porcie i to auta z tego statku nie dotrą w tym roku.
tylko ze ja wiem na którym statku jest moj VIN , statek płynie sobie kolo Ibizy właśnie.....