Highland wnętrze Black or Premium White

Przemmo

Posiadacz elektryka
Spotkałem się ostatnio z właścicielem HL i widziałem, jak wygląda biała skóra po 2 miesiącach... Nie wiem jak sobie z tym radzicie, ale moim zdaniem to mało praktyczne. Lepiej pogadajcie z kimś kto to ma dłuższy czas zanim podejmiecie decyzję. Ja bym chętnie brał coś pomiędzy, może szary jeans? 😉

Gandalf

Pionier e-mobilności
Ja mam białe wnętrze od ponad dwóch lat i jestem bardzo zadowolony.
Jasne, są ślady, ale bez przesady, to nie jest tak, że czarny się nie brudzi. Po prostu nie widać jak bardzo.
Biały się brudzi, ale impregnacja + wyczyszczenie raz na jakiś czas i jest OK.

Przemmo

Posiadacz elektryka
Ja mam białe wnętrze od ponad dwóch lat i jestem bardzo zadowolony.
Jasne, są ślady, ale bez przesady, to nie jest tak, że czarny się nie brudzi. Po prostu nie widać jak bardzo.
Biały się brudzi, ale impregnacja + wyczyszczenie raz na jakiś czas i jest OK.
Czyszczenie raz na ile? Bo to co widziałem to było raczej słabe, ja piorę u siebie tapicerkę średnio raz do roku (pół-skóra w jednym i tekstylna w drugim) a i tak czasem widać brud. Robię 30k rocznie, średnio 2-3 jazdy dziennie.

Bronek

Pionier e-mobilności
Pierwsze czego żałowałem w Trójce w 2018r był wybór czarnej tapicerki. Drugi raz już się nie pomyliłem.
Mam białe od roku 1x czyścilem i ujdzie, nie ma syfu nie ma plam i generalnie jest ok . Większy bałagan jest na podłodze . Ale żona pranie robi codziennie, spodnie zmieniam 2x w tygodniu, dzieci nie jeżdżą, pies jest na kolanach. W nowych jeansach denim blue nie wsiadałem Nie jem hotdogów z sosem w aucie. Itp.

Przemmo

Posiadacz elektryka
Pierwsze czego żałowałem w Trójce w 2018r był wybór czarnej tapicerki. Drugi raz już się nie pomyliłem.
Mam białe od roku 1x czyścilem i ujdzie, nie ma syfu nie ma plam i generalnie jest ok . Większy bałagan jest na podłodze . Ale żona pranie robi codziennie, spodnie zmieniam 2x w tygodniu, dzieci nie jeżdżą, pies jest na kolanach. W nowych jeansach denim blue nie wsiadałem Nie jem hotdogów z sosem w aucie. Itp.
O widzisz... Dzieci, słowo-klucz 😁

Bronek

Pionier e-mobilności
Na czarne założyłem pokrowce białe. To może odwrotnie? Pod same tyłki z tylu To jak folia na lakierze, lub lakier inny niż biały. Miękki ale się podoba.. Trzeba wybrać priorytety.
Są kocyki dla piesków, pieski mają nawet kagańce, przestepcy jeżdżą w kajdankach, agresywni w maskach...
Cel uświęca środki. Chcesz mieć ładne auto? To bądź twardy, okrutny, wściekły i zły.
Skoro nawet we trunku i frunku Amerykanie montują przyciski do wyjscia awaryjnego, to nie tylko to jest miejsce dla ożywających potrencjanych trupów przed zakopaniem, czy tesciowej lub toreb z zakupami.
Pewnie nada się i dla brudasów pasażerów , małych rozmiarów szczególnie! Przynajmniej mozna im to pokazać
Biale wnętrze wymaga poświęceń. Teraz dzieci to oczko w głowie , kiedyś pasly krowy, szły w jasyr, lub żeniły się dla zysku ojca. Może niech choć w ten sposob ojcu okażą wdzięczność i alboo frunk albo grzecznie siedzimy na kocyku ?.
Nierealne, ale mozna pomarzyć :)

AntoniFerdynand

Posiadacz elektryka
Po 3 miesiącach i 8 tys. km (również z dziećmi) śmiało mogę polecić biel. To jest jakiś syntetyk który bardzo wdzięcznie się czyści - raz wylało się coś barwnego i zeszło gąbka nawet bez detergentu.

Ale wiadomo że to kwestia indywidualna - ja zawsze jakoś miałem czarna tapicerkę i przy skórach po jakimś czasie obrzydliwie wyglądały te spękania. Nie wiem jak to będzie wyglądało z biela za 4 lata ale zakładam że lepiej.

yarrker

Fachowiec
Czyszczenie raz na ile? Bo to co widziałem to było raczej słabe, ja piorę u siebie tapicerkę średnio raz do roku (pół-skóra w jednym i tekstylna w drugim) a i tak czasem widać brud. Robię 30k rocznie, średnio 2-3 jazdy dziennie.

Od nowosci zaipregnowane i czyszczone raz na msc /1,5 ( Nie szorowane tylko zwykłą wilgotna szmatką ) i dalej są śliczne i magicznie białe

Siostra Irena

Posiadacz elektryka
Spotkałem się ostatnio z właścicielem HL i widziałem, jak wygląda biała skóra po 2 miesiącach... Nie wiem jak sobie z tym radzicie, ale moim zdaniem to mało praktyczne. Lepiej pogadajcie z kimś kto to ma dłuższy czas zanim podejmiecie decyzję. Ja bym chętnie brał coś pomiędzy, może szary jeans? 😉
No aż poszedłem zobaczyć jak wygląda moja po dwóch miesiącach … i załamaniem stwierdzam że nuda 🥱… jest jak nowa