Holiday Update - spekukacje

Michal

Moderator
Szybki raport. Po update do 44.30.5.1 Autopilot nic a nic nie krzyczy (poza pierwszymi 5 sekundami) , a na rozgladanie się zupełnie nie reaguje.
Jazda z opartą ręka dziś z rana.
U mnie ta sama wersja i mi chyba z 10 razy krzyczał dzisiaj po drodze :p myślałem kilka razy, że stracę na tydzień AP, bo kilka razy pod rząd jak coś ustawiałem w Spotify... No głupota to jest... Po cholerę ten AP jak nie można muzyki zmienić na nim :/
Za to jak zapadł wieczór, to jak ręką odjął :)
No i jeszcze ten napis nowy żeby ruszyć kierownicą... Ehhh... Tak ładnie, estetycznie było, to nieeee NTSHA musiało się przywalić i napsuć...

Michal

Moderator
Last edited:

Gandalf

Pionier e-mobilności
Ja chciałem dodać swój WC (no wiecie o co chodzi) no ale weź zeskanuj QR code z Quick Start Guide, które jest tam gdzie Pszczółka Maja (gdzieś, lecz nie wiadomo gdzie). No dobra, to może backup QR code (jest na pleckach WC, ale żeby się tam dostać trzeba te śruby takim wihajstrem, który jest pewnie gdzieś tam obok Quick Start Guide 😅
Na szczęście można dodać ręcznie. Ale trzeba znać dwie rzeczy SSID oraz hasło. Nie do tej sieci, w której już macie dodany WC, ale w tej jego oryginalnej którą uaktywnia po włączeniu.

Prawdopodobnie można to zrobić tędy:

Trzeba do tego mieć TPN (part number) i TSN (serial number), a te można mieć z http://[wallconnector_address]/error/public

Ja na szczęście podczas pierwszego parowania zachowałem dane tej sieci, więc mogłem ich użyć wprowadzając ręcznie.

Michal

Moderator
Jeden kupiłem tu na Forum dla syna ale on woli mieć też teslowskie evse 3f przenośne , drugi WC za pkt.
Mialem innej firmy 3f ale ten poszedł do drugiego potomka.
A masz nadal dostępny do wzięcia za punkty, po wzięciu jednego, czy też już Ci zniknął?

nabrU

Moderator
U mnie zarówno na 2023.44.30.4 jak i na 2023.44.30.5.1 można spoko jeździć na AP z rączką gdzieś tam i na przykład klikać coś na ekranie. Może to kwestia kraju?

Radary za to widziałem tylko 2 na mapie (bez jakiegoś dźwiękowego ostrzeżenia) i to w mieście, mam chyba ze 3 na odcinku kilku mil na autostradzie i tych nie widać 😧 zarówno na mapie graficznej jak i satelitarnej...

Prędkość na autostradzie ciutkę przekraczałem i nie dawał bana, ale u nas to żadna 'prędkość' jest więc może dlatego 😉

Bronek

Pionier e-mobilności
A masz nadal dostępny do wzięcia za punkty, po wzięciu jednego, czy też już Ci zniknął?
Jest, ale by krótki moment że nie było. Podobnie z bagażnikiem na rowery. Teraz nie ma karafki ale jej nie bralem, są kieliszki.
Darowanemu koniowi.... lecz cienki wybór