Nie wiem gdzie to słyszałem/czytałem, ale przy okazji CT przewinęło się coś o Automotive Ethernet (zamiast CANBUS?) oraz Power over Ethernet 48V, może będzie 802.3bp - wtedy będzie 1 Gbps.Może w CT wsadzili lepszy switch i tylko tam będzie 8.
Nie wiem gdzie to słyszałem/czytałem, ale przy okazji CT przewinęło się coś o Automotive Ethernet (zamiast CANBUS?) oraz Power over Ethernet 48V, może będzie 802.3bp - wtedy będzie 1 Gbps.Może w CT wsadzili lepszy switch i tylko tam będzie 8.
WszędzieNie wiem gdzie to słyszałem/czytałem, ale przy okazji CT przewinęło się coś o Automotive Ethernet (zamiast CANBUS?) oraz Power over Ethernet 48V, może będzie 802.3bp - wtedy będzie 1 Gbps.
Stawiam na nowy fart - super falcon heavyTo jeśli zgadujemy co będzie to ja zgaduję, że mogą być zmiany ui. Nowa super gra w którą nikt nie zagra i nowa melodyjka do świetlnego pokazu.
Ale jakie szczęście ... 🤔 a. 😅 tak, tak może być.Stawiam na nowy fart - super falcon heavy![]()
Może będą w zestawie z update masywne ciężarki do stopowania wycieraczek na suchej szybie?Jakieś przecieki są że już niedługo MASYWNA aktualizacja świąteczna.
Powinno być:Może będą w zestawie z update masywne ciężarki do stopowania wycieraczek na suchej szybie?
Jestem optymistą.
Tutaj ponoć ta wersja: https://www.notateslaapp.com/software-updates/version/2023.44.25/release-notes[PILNE] MASYWNA aktualizacja świąteczna MASAKRUJE samochody polskich właścicieli. Zobacz jak.
"Superchargers now forecast availability and wait time by factoring in the travel time for you and other Tesla vehicles en route, as well as past activity at that Supercharger."Powinno być:
Tutaj ponoć ta wersja: https://www.notateslaapp.com/software-updates/version/2023.44.25/release-notes
Nie ma jeszcze listy zmian.
Eee .. tam. Ja liczę że w końcu FSD za które zapłaciłem jak "za zboże" wreszcie zacznie działać w Europie bo na razie to od roku widzę tylko cofanie się a nie postęp (m.in. summon i autoparkowanie które jeszcze rok temu "jakoś" próbowały działać a teraz to tylko pozycja w menu.) Najlepiej opisuje to @Bronek .Wydaje się dość wysoko prawdopodobne, że wraz z Holiday Update zmieni się UI podobnie jak widać na filmikach z Cybertrucka oraz możliwość włączenia pełnego widoku jak w FSD. Ficzery, które Elon ogłosił "2 tygodnie temu", takie jak ASS (Actually Smart Summon?) itd. Liczę na nie, bo w kwietniu minie rok od użytkowania TM3 z EAP i czuję pewien niedosyt, że za taką kasę dostałem tylko zmianę pasa oraz nawigację na AP :-( (TeslaVision only).