Holiday Update - spekukacje

elektryk

Pionier e-mobilności
Może w CT wsadzili lepszy switch i tylko tam będzie 8.
Nie wiem gdzie to słyszałem/czytałem, ale przy okazji CT przewinęło się coś o Automotive Ethernet (zamiast CANBUS?) oraz Power over Ethernet 48V, może będzie 802.3bp - wtedy będzie 1 Gbps.

Michal

Moderator
Nie wiem gdzie to słyszałem/czytałem, ale przy okazji CT przewinęło się coś o Automotive Ethernet (zamiast CANBUS?) oraz Power over Ethernet 48V, może będzie 802.3bp - wtedy będzie 1 Gbps.
Wszędzie :)

slaveq

Pionier e-mobilności

Norbert

Posiadacz elektryka
Powinno być:

Tutaj ponoć ta wersja: https://www.notateslaapp.com/software-updates/version/2023.44.25/release-notes
Nie ma jeszcze listy zmian.
"Superchargers now forecast availability and wait time by factoring in the travel time for you and other Tesla vehicles en route, as well as past activity at that Supercharger."

Już widzę tych którzy widząc czas oczekiwania będą testować Vmax :D sprawdzając czy ten czas zmaleje :D
Trzeba wysłać info, aby w kolejnej aktualizacji pokazywali "jako który dojedziesz", a jeszcze fajniej aby na ekranie była trasa i umieszczone autka :D w różnej odległości odpowiadającej miejscu w "wyścigu" do ładowarki, dodatkowo aby zacieśniać znajomości, można używać nazw kierowcy ;)

piotrazz

Posiadacz elektryka
Wydaje się dość wysoko prawdopodobne, że wraz z Holiday Update zmieni się UI podobnie jak widać na filmikach z Cybertrucka oraz możliwość włączenia pełnego widoku jak w FSD. Ficzery, które Elon ogłosił "2 tygodnie temu", takie jak ASS (Actually Smart Summon?) itd. Liczę na nie, bo w kwietniu minie rok od użytkowania TM3 z EAP i czuję pewien niedosyt, że za taką kasę dostałem tylko zmianę pasa oraz nawigację na AP :-( (TeslaVision only).

Ratt

Posiadacz elektryka
Wydaje się dość wysoko prawdopodobne, że wraz z Holiday Update zmieni się UI podobnie jak widać na filmikach z Cybertrucka oraz możliwość włączenia pełnego widoku jak w FSD. Ficzery, które Elon ogłosił "2 tygodnie temu", takie jak ASS (Actually Smart Summon?) itd. Liczę na nie, bo w kwietniu minie rok od użytkowania TM3 z EAP i czuję pewien niedosyt, że za taką kasę dostałem tylko zmianę pasa oraz nawigację na AP :-( (TeslaVision only).
Eee .. tam. Ja liczę że w końcu FSD za które zapłaciłem jak "za zboże" wreszcie zacznie działać w Europie bo na razie to od roku widzę tylko cofanie się a nie postęp (m.in. summon i autoparkowanie które jeszcze rok temu "jakoś" próbowały działać a teraz to tylko pozycja w menu.) Najlepiej opisuje to @Bronek .