Własna strona www dodana do ulubionych w zakładkach przeglądarki tesli, 20 minut roboty w Home Assistant lub openHABMam w domu smart home, moge z api otworzyć bramę.
Jakiś pomysl jak z tesli Y 2023 to mozna by oprogramowac?
Sexy buttons?
Home Assistant lub openHAB i otwieranie bramy na podstawie geolokacji.Mam w domu smart home, moge z api otworzyć bramę.
Jakiś pomysl jak z tesli Y 2023 to mozna by oprogramowac?
Sexy buttons?
Jest taki projekt (chyba płatny), działa jako strona web. Zaraz poszukam i zedytuję.Home Assistant lub openHAB i otwieranie bramy na podstawie geolokacji.
wtedy nic nie musisz klikać.
Mam to w ten sposób ogarnięte, oraz w bramie mam automatyczne zamykanie.
No tak, ale są 2 problemy z geolokacją - przynajmniej u mnie na Apple HomeKit. Po pierwsze trzeba potwierdzać aby automatyzacja zadziałała i mało precyzyjny obszar. Wielokrotnie zdarzyło mi się, że nie "załapał", nie otworzył bramy, a ja już byłem pod nią byłem.Home Assistant lub openHAB i otwieranie bramy na podstawie geolokacji.
wtedy nic nie musisz klikać.
Mam to w ten sposób ogarnięte, oraz w bramie mam automatyczne zamykanie.
Z API tesli jest chyba update geolokacji co 15 lub 30 secund (teraz jeszcze sprawdzam to na geolokacji telefonu i aplikacji HA).No tak, ale są 2 problemy z geolokacją - przynajmniej u mnie na Apple HomeKit. Po pierwsze trzeba potwierdzać aby automatyzacja zadziałała i mało precyzyjny obszar. Wielokrotnie zdarzyło mi się, że nie "załapał", nie otworzył bramy, a ja już byłem pod nią byłem.