Homelink w TM3 HL

atr7

Zadomawiam się
Jak w temacie czy ktoś już zamawiał/montował? Próbowałem zakupić przez strone Tesli (ok.1600zł brutto z montażem) ale dotyczy to modelu Y i 3 do 2022 roku.

atr7

Zadomawiam się
Własnie dostałem odpowiedz od Tesli.Wycena Homelink do TM3 2024+ obejmuje : HOMELINK RETROFIT 1508524-00-A (1288,62 zł netto) oraz MODULE,HOMELINK V OPTION 2 1114984-00-B (461,46zł netto).
Chce się umówić na montaż w/w przez serwis mobilny ale w aplikacji mam tylko możliwość wyboru serwisu stacjonarnego. Jak zamówić mobilny serwis?

Michal

Moderator
Umawiasz w serwisie i w czacie związanym z wizytą prosisz o serwis mobilny.

slaveq

Pionier e-mobilności
Własnie dostałem odpowiedz od Tesli.Wycena Homelink do TM3 2024+ obejmuje : HOMELINK RETROFIT 1508524-00-A (1288,62 zł netto) oraz MODULE,HOMELINK V OPTION 2 1114984-00-B (461,46zł netto).
Chce się umówić na montaż w/w przez serwis mobilny ale w aplikacji mam tylko możliwość wyboru serwisu stacjonarnego. Jak zamówić mobilny serwis?
Retrofit? Strasznie drogo chcą za ten moduł. Jak pamiętam to instalowałem swój za ~1200 zł brutto.

atr7

Zadomawiam się
Retrofit? Strasznie drogo chcą za ten moduł. Jak pamiętam to instalowałem swój za ~1200 zł brutto.
Też mnie ta cena zaskoczyła-tymbardziej ,że w sklepie Tesli homelink do modelu Y i 3 (do 2022roku) koszt ok 1600zl brutto. Dla modelu Highland wychodzi ponad 2100zl brutto...,a urządzenia raczej te same.Chyba montaż będzie bardziej skomplikowany(zdjęcie zderzaka?)
service manual

slaveq

Pionier e-mobilności
Też mnie ta cena zaskoczyła-tymbardziej ,że w sklepie Tesli homelink do modelu Y i 3 (do 2022roku) koszt ok 1600zl brutto. Dla modelu Highland wychodzi ponad 2100zl brutto...,a urządzenia raczej te same.Chyba montaż będzie bardziej skomplikowany(zdjęcie zderzaka?)
service manual
O ja pierdziu ale nakombinowali tutaj. A takie proste było to wcześniej. Nadal da się to samemu zrobić ale żeby trzeba zderzak ściągać to straszna lipa.

Bronek

Pionier e-mobilności
Tym bardziej że to tylko 3 kanały. Masz dwie bramy, po dwa przyciski otwórz/zamknij i dupa
Ja tak mam
Do tego przy pełnej automatyzacji czyli gdy ma sam zamknąć po wyjeździe, potrafi tego nie zrobić lub próbować za wcześnie. A bez fotokomórek może zamknąć na dachu.
Na obecne czasy to przestarzaly system, ubogi.
Mi dali, to mam ale kilka razy zmieniam dystans bo raz 3 m raz 9 m a i tak bywa że potrafi nie otworzyć.. Otieram lokalizacją a zamykam ręcznie. Bo nie zwsze chcę aby mi zamykal garaz jak wyjadę
Nie tyle z powdu ceny ale że musiał bym jechać na montaż to bym odpuścił
A te jego ikonki na ekranie to jakiś żart Male gowno

atr7

Zadomawiam się
Do bram tego nie podepne ,tylko do modułu wejścia automatyki domu na 2 kanałach,a potem odpale dowolne sceny jakie będą potrzebne.Do zamykania nie planuje wykorzystywac(robi to automatyka).Ogólnie potrzebne mi to tylko do geolokalizacji pojazdu i odpalenia sceny w automatyce.