Homelink

Adam

Nowy na Forum
Pytałem w tesli o home link i dostałem taka odpowiedź

Oczywiście możemy zainstalować w pojeździe homelink. Koszt takiej usługi to 1400zł brutto. Zapraszam do umówienia się na instalację po odbiorze auta.

danielm

Pionier e-mobilności
Pytałem w tesli o home link i dostałem taka odpowiedź

Oczywiście możemy zainstalować w pojeździe homelink. Koszt takiej usługi to 1400zł brutto. Zapraszam do umówienia się na instalację po odbiorze auta.
a widzisz, ktoś pisał o 500 euro. mam nadzieje ze te 1400 to razem ze sprzętem a nie sama instalacja.

Michal

Moderator
Z opisu wynika, że cena obejmuje całość.
"The price includes the installation. Parts are sent directly to the customer's delivery address."

Michal

Moderator
Nie no chyba nie o to w tym chodzi, tylko o wygodę... Pilot nie musi się walać po kabinie i nie musisz go szukać.
Ja będę celował w system Home Automation, który na podstawie położenia auta, będzie otwierał bramę i garaż nawet kilkaset metrów przed moim przyjazdem pod dom - to dopiero jest luksus, a do tego wyjdzie taniej, bo około 500 zł, a funkcji będzie też znaczenie więcej ;)
Jak zacznę się tym bawić (pewnie kwiecień / maj) to zrobię wątek - może ktoś skorzysta.

Bronek

Pionier e-mobilności
Popatrz na filmik
Nie jest to luksus, wierz mi. gdy masz za mocny nadajnik. Nigdy wtedy nie wiesz czy... czasem i czy na pewno bram sie nie otworzyła itp.
Summon z homelinkiem to wygoda. Widze, ze nie rozumiesz jak to działa. tylko nie u nas z racji konwencji

kaziwich

Posiadacz elektryka
1400 brutto jest za tzw. "upgrade" czyli masz wszytstko w cenie
Modul home link emituje sygnal do bramy w momencie kiedy gps uzna, że jest w promieniu X metrow od "domu" (miejsca w ktorym stałeś programując połączenie). Ten promień możesz sobie regulowac w ustawieniach.
Moim zdaniem Summon nie jest sprzężony z HomeLink. Odpalając Summon zapewne staniesz przy wjeździe, wiec drzwi się otworzą za sprawą HL a nie Summon.

danielm

Pionier e-mobilności
1400 brutto jest za tzw. "upgrade" czyli masz wszytstko w cenie
Modul home link emituje sygnal do bramy w momencie kiedy gps uzna, że jest w promieniu X metrow od "domu" (miejsca w ktorym stałeś programując połączenie). Ten promień możesz sobie regulowac w ustawieniach.
Moim zdaniem Summon nie jest sprzężony z HomeLink. Odpalając Summon zapewne staniesz przy wjeździe, wiec drzwi się otworzą za sprawą HL a nie Summon.
w usa to summon otwiera bramę i wyjezdza z garażu, no ale otwiera homelinkiem oczywiście.

Wojtek_S

Zadomawiam się
Szukam gogoś kto zainstalował to urządzenie w samochodzie. Czy robił to przez autoryzowany serwis czy należy przerabiać coś w bramie i jak to się sprawdza.

danielm

Pionier e-mobilności