Hotele ze stacjami ładowania - lista

Cav

Pionier e-mobilności
Zgodnie z pomysłem kolegi Gandalfa zakładam wątek - pomysł jest godny realizacji.
Proszę o wpisywanie hoteli, które odostępniają ładowarki, albo chociaż gniazda (zarówno siłowe jaki i 230v).

Mnie np. bardzo interesują wszelkie tego typu obiekty nad morzem - szykuje mi się kilka pobytów z najbliższym czasie, zanim domku letniskowego nie skończę.
Fajnie byłoby gdyby podawać też szacunkową cenę pokoju 2 osobowego, oraz ładowania.

UWAGA !!!!
Oferty typu "2,5 zł/1 kWh z gniazdka 230v" albo "100 zł za ładowanie 230v" chyba można sobie darować, skoro taniej i szybciej można naładować się na publicznych stacjach.
A takie też już widziałem po odpytaniu oferentów na booking.com.
Ja dla mnie to ściemy, a nie realne oferty na ładowarki.

Cav

Pionier e-mobilności
Dodam pierwszy obiekt, który sprawdziłem.
Apartamenty Arkady w Słupsku.
Mają wallboxa 7,4 kW, na tą chwilę bez dodatkowych opłat.

Akurat przez noc dało radę naładować Soula pod korek.

Wallbox chyba rzadko używany, bo właściciel zapomniał jak go się włącza (mało widocznym pokrętłem z boku obudowy), a że podłączaliśmy w nocy, to ciężko było na to wpaść.

consigliero

Pionier e-mobilności
Residence9, 11 kW typ 2.

Last edited:

consigliero

Pionier e-mobilności
Jak zawsze masz rację, już to naprawiam.

Cav

Pionier e-mobilności
Jak zawsze masz rację, już to naprawiam.
W sensie że stacja jest, ale wjechać nie można i parkingu dla samochodów też nie ma?
No to generalnie nie o takie przypadki chodziło w wątku.

Chyba że czegoś nie wyłapałem w Twojej wypowiedzi o parkingu, oraz wcześniejszych postach o strefie i zakazie parkowania.

Last edited:

solik

Pionier e-mobilności
Camppinus Park, Jezierzany / Jarosławiec

Właściciele sami mają elektryka więc znają temat jednak z uwagi na ograniczenie przyłącza obecnie nie ma żadnego słupka/wallboxa typu 22kw.

Dostęp do gniazdka 230v lecz takiego "mocniejszego", ładowarka mobilna dołączana do Tesli ładowała na jednej fazie 13A / 3 kW (więcej się nie da ustawić) więc przez postój 10 godzinny połowa baterii w SR+ bez problemu

Najbliższe DC to Słupsk / Koszalin więc ~40km, na PlugShare w okolicy również są jakieś Type2 podane lecz poza sezonem obiekty nie działają lub pobierają nieadekwatną opłatę

iYoIrLr.jpg

solik

Pionier e-mobilności
0 zł, dużo jezdziłem po okolicy i łącznie pobrałem z 90 kwh

Obiekt nie jest też najtańszy lecz do dyspozycji mamy elektryczne rowery, hulajnogi i pojazdy Ezgo jak ktoś nie chce jeździć wszędzie samochodem

Cav

Pionier e-mobilności
No właśnie widzę - na bookingu wychodzi 800 zł za noc......
Przy takiej cenie faktycznie cena prądu traci na znaczeniu, no i stać ich na darmowe gniazdko.