Hotele ze stacjami ładowania - lista

Seba020

Zadomawiam się
Plugshare jest przeznaczony do użytku publicznego.
Nie powinny tam w ogóle być dodawane stacje niedostępne publicznie - bo właśnie to wprowadza zamęt.
A tutaj mowa właśnie o takich - dostępnych tylko dla klientów hoteli.
Chcesz mi powiedzieć, że za pomocą tych wszystkich tagów nie da się prawidłowo i sensownie oznaczyć stacji ładowania przy hotelu, która jest dostępna tylko dla gości?
W takim razie błędnie interpretuje (jak wielu innych) oznaczenie "restricted access"

Attachments

• Plugshare.png
    Plugshare.png
    65,8 KB · Liczba wyświetleń: 6

vwir

Pionier e-mobilności
a od tego nie jest Plugshare? Tutaj za chwilę to wszystko zginie, nie mówiąc o tym jak to przeszukiwać, nie łatwiej po prostu dodać obiekt na mapie?
Dokładnie tak. Na plugshare dodatkowo można oznaczyć stację ładowania jako "restricted" i wiadomo, że nie jest dostępna bezwarunkowo.

Edit: uprzedziłeś mnie.

Cav

Pionier e-mobilności
Na razie to jest tak, że dodawane są bez ładu i składu punkty które nie są dostępne dla nikogo, poza pracownikami firmy.
Więc lepiej żeby takiego punktu nie dodawać w ogóle, bo i po co?
Widzę też na mapie Plugshare wiele punktów, które de facto są "restricted", ale nie są w ten sposób oznaczone i filtry ich nie odsiewają.
To samo dotyczy ich odpłatności.
Jak dla mnie ich obecność to utrudnienie, a nie ułatwienie.

Oczywiście nikt nikomu nie broni dodać ich na plugshare, ale tylko jeśli odpowiednio oznaczy i opisze obiekt.

Seba020

Zadomawiam się
Na razie to jest tak, że dodawane są bez ładu i składu punkty które nie są dostępne dla nikogo, poza pracownikami firmy.
Więc lepiej żeby takiego punktu nie dodawać w ogóle, bo i po co?
Widzę też na mapie Plugshare wiele punktów, które de facto są "restricted", ale nie są w ten sposób oznaczone i filtry ich nie odsiewają.
To samo dotyczy ich odpłatności.
Jak dla mnie ich obecność to utrudnienie, a nie ułatwienie.

Oczywiście nikt nikomu nie broni dodać ich na plugshare, ale tylko jeśli odpowiednio oznaczy i opisze obiekt.
Jak sam napisałeś, problem jest z "jakością" danych, a nie z brakiem narzędzia.
Tym bardziej nie rozumiem, po co tworzyć nowy problem z "narzędziem".

Cav

Pionier e-mobilności
Z narzędziem też jest problem.
Nie ma możliwości prawidłowego wpisania przypadków: bezpłatne/dla gości(restricted) i płatne/dla reszty.
Co za tym idzie, wpisywanie tego typu przypadków, powoduje większy bałagan niż brak wpisu w ogóle.

Seba020

Zadomawiam się
Z narzędziem też jest problem.
Nie ma możliwości prawidłowego wpisania przypadków: bezpłatne/dla gości(restricted) i płatne/dla reszty.
Co za tym idzie, wpisywanie tego typu przypadków, powoduje większy bałagan niż brak wpisu w ogóle.
Nie rozumiem. Skoro jest dostępna dla wszystkich, ale po opłacie, to dokładnie tak ją oznaczam tag-ami. W opisie dodaję informację, że bezpłatna dla gości hotelowych. Dla mnie jest to jasne.

Cav

Pionier e-mobilności
Nie rozumiem. Skoro jest dostępna dla wszystkich, ale po opłacie, to dokładnie tak ją oznaczam tag-ami. W opisie dodaję informację, że bezpłatna dla gości hotelowych.
Ok - pewnie masz rację, że nie w narzędziu jest problem.
Widać mało kto się na tym skupia,
Zazwyczaj ludzie oznaczają jako bezpłatna i dostępna dla wszystkich.

Efekt jest taki, że nie możesz w jasny sposób wyszukać ani bezpłatnych dostępnych dla wszystkich, ani hoteli z darmowymi ładowarkami.
Czyli informacje mało przydatne.
Teraz jeszcze niby można przeklikać i opisy poczytać, ale jak ich będą setki, to się nie da.

JareG

Pionier e-mobilności
Psy psami ale nie tylko kynologią człek żyje ... Pomijając płeć tożsamą mojej i wiekowo osobniczki pod prokuratora podpadajace, to jest co wozić z nieukrywaną przyjemnością.
Bronek, masz na myśli tę fotę (tzn. 'zawartość') co ją wrzuciłem..? 🤣

Pozdrawiam