Hyundai Inster/Casper wielki mały HIT!

solik

Pionier e-mobilności
tak sie przyszlosciowo zastanawiam czy majac 500e z 2022 w srednim wyposazeniu (carplay, full ledy, wieksza bateria) jest sens sie interesowac tymi nowymi maluchami - i tak tym dalej niz 200km jednorazowo regularnie sie jezdzic nie chce wiec chyba zaden zysk z takiej wymiany

poki co z maluchow to najwygodniejsze jest mini cooper se - tam siedzi sie jak nalezy a nie jak na krzesle kuchennym

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
tak sie przyszlosciowo zastanawiam czy majac 500e z 2022 w srednim wyposazeniu (carplay, full ledy, wieksza bateria) jest sens sie interesowac tymi nowymi maluchami - i tak tym dalej niz 200km jednorazowo regularnie sie jezdzic nie chce wiec chyba zaden zysk z takiej wymiany

poki co z maluchow to najwygodniejsze jest mini cooper se - tam siedzi sie jak nalezy a nie jak na krzesle kuchennym
przyszłościowo warto Instera rozważyć ale tylko z większą baterią i po rabatach

ArturEV

Zadomawiam się
Mnie w insterze najbardziej podoba się V2L plus cena to jest genialne. 3.2kWh pozwoli utrzymać, lodówkę, piec, pompę przez kilkanascie-kilkadziesiat godzin.
to jest V2L zasilanie domu będzie wymagało modyfikacji domowej instalacji elektrycznej

nnnnn

Pionier e-mobilności
w sytuacji awaryjnej to na 2-3 przedłużaczach do ogarnięcia. I tak trzeba kontrolować łączne obciążenie.

zlp

Pionier e-mobilności
to jest V2L zasilanie domu będzie wymagało modyfikacji domowej instalacji elektrycznej
Identycznie, jak pod agregat.
3kW, to dużo mocy. Ale nie dla czajnika, pralki, zmywarki, kuchenki elektrycznej, suszarki do włosów.
Wytłumacz to żonie.
:)

PaRa

Zadomawiam się
Jest jakiś termin dostępności tego auta ?

Jak budowałem dom to zrobiłem opcję pod agregat, ale życie nie zmusiło mnie do zakupu agregatu.

kb9

Zadomawiam się
Inster to wspaniale zaprojektowane autko, wydaje się, że walka z e-C3 się zaczyna chociaż cały czas nie jestem pewien jaki system kondycjonowania baterii ma Citroen a jaki ma Hyundai. W naszym klimacie jest to dość istotny czynnik, Cytryna ma baterie LFP a Hyundi NCM, poza tym Inster ma jednak większy zasięg ale też wyższą cenę.
według strony Hyundai Inster ma mieć akumulatory polimerowe litowo-jonowe
poza mniejszą wagą to chyba krótsza żywotność