Hyundai Inster/Casper wielki mały HIT!

Kona EV

Fachowiec
sprawdziłem dzisiaj finansowanie na osobę prywatną i Hyundai ma dwa:
1. mbank - wynajem do 3 lat - brak możliwości pierwszej wpłaty - brak możliwości skorzystania z dofinansowania :(
2. paribas bank - kredyt 2,3 lub 4 (6%) lata z opcją wykupu - max wpłata pierwsza to 30% czyli przy wersji smart z 17"- 38000 brutto - nie można w pełni wykorzystać dofinansowania. :(
Niedługo finansowanie będzie obsługiwał Arval.

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-03-25

Gość
Nie bardzo rozumiem co piszecie o tym finansowaniu. Ale można znaleźć kredyt na 10,99 (konsolidacja na 9,99) - bierzesz na 10 lat, masz auto na własność a oszczędzając na paliwie masz na spłatę raty. Ja to nazywam leasing obywatelski i stosuję od kilku samochodów.

kb9

Zadomawiam się
Nie bardzo rozumiem co piszecie o tym finansowaniu. Ale można znaleźć kredyt na 10,99 (konsolidacja na 9,99) - bierzesz na 10 lat, masz auto na własność a oszczędzając na paliwie masz na spłatę raty. Ja to nazywam leasing obywatelski i stosuję od kilku samochodów.
jaka rata w przybliżeniu wychodzi przy Inster?

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-03-25

Gość
No to zależy od tego jaki bierzesz kredyt prawda? Przy 100 tys i 11% ok 1380 zł na 120 rat.
Oczywiście płacisz duże odsetki no ale tego dorosły człowiek musi być świadomy. Spłacasz 20 tys z dotacji - już rata niższa. Jak zrobisz 2.tys km miesiecznie to na paliwie jesteś jakieś 700-800 zł do przodu, ładując się z PV ("za darmo")

Rust

Zadomawiam się
Kupiłem wersję Smart, odbiór w maju. Na JDG. Od wejścia dostałam rabat, wyszło 102k netto z oponami zimowymi i gumowymi dywanikami. 3 lata leasingu 100,02% przy wpłacie 38k brutto (pod dofinansowanie) i 1% wykupu wychodzi poniżej 2,4k miesięcznie brutto.

ArturEV

Zadomawiam się
Kupiłem wersję Smart, odbiór w maju. Na JDG. Od wejścia dostałam rabat, wyszło 102k netto z oponami zimowymi i gumowymi dywanikami. 3 lata leasingu 100,02% przy wpłacie 38k brutto (pod dofinansowanie) i 1% wykupu wychodzi poniżej 2,4k miesięcznie brutto.
próbowałeś targować się aby zwiększyć rabat który dostałeś "na wejściu" ?

Thekonik

Zadomawiam się

Hej, jadę dziś zamawiać instera też w tej wersji limited. Powiedz mi normalnie leaasing na JDG ? W sensie nie ma jakiś ukrytych myków do dotacji? Moje pierwsze auto brane w leasing i nie do końca się znam. Jest coś na co powinienem zwrócić uwagę ?

Ja biorę z salonu z felgami 17. :) Musze zagada o zimówki w takim razie :)
Więc jak wszystko pójdzie dobrze, to za 2 tyg. będzie fura. Jeździłem i to jest chyba to czego szukałem.
Z felgami u mnie 103.200 netto. na 48msc/100,9% leasing