I znowu winny elektryk.

Michal

Moderator
Wypłyną z niemieckiego portu i kierował się Egiptu? Co to mogły być za elektryczne auta?
Dodam jeszcze ten cytat:
Panamski statek transportował prawie 3 tys. samochodów, w tym kilka samochodów elektrycznych. "Podejrzewa się, że pożar wybuchł w samochodzie elektrycznym"
"KILKA"

daniel

Señor Meme Officer
Wypłyną z niemieckiego portu i kierował się Egiptu? Co to mogły być za elektryczne auta?
Dodam jeszcze ten cytat:

"KILKA"
Widziałem liczbę 25, ale też mi to coś przypomina. Wygląda jak powtórka z zeszłego roku. Stawiam pieniądze, że było zwarcie na 12V przez słoną wodę albo coś podobnego.

ELuk

Pionier e-mobilności
Dziwicie się?
Petrol coraz bardziej zagrożony, to nasila się propaganda antyBEV sponsorowana przez Rosję i kraje arabskie.
„Sponsoring” działa nawet na najwyższych szczeblach EU, o czym mogliśmy się przekonać np. po aresztowaniach na szczytach Europarlamentu.
A co dopiero prasa/mas-media, które zawsze są realizatorem czyjegoś interesu.

daniel

Señor Meme Officer
Dziwicie się?
Petrol coraz bardziej zagrożony, to nasila się propaganda antyBEV sponsorowana przez Rosję i kraje arabskie.
„Sponsoring” działa nawet na najwyższych szczeblach EU, o czym mogliśmy się przekonać np. po aresztowaniach na szczytach Europarlamentu.
A co dopiero prasa/mas-media, które zawsze są realizatorem czyjegoś interesu.
Ale chyba statku nie podpalili dla propagandy? :p
Nie no, wiem o co chodzi. Nie wiadomo co się zapaliło - więc zrzucimy na EV.

gim-kg

Pionier e-mobilności
Dodam jeszcze ten cytat:

"KILKA"
Płynął z Bermenhaven do Singapuru. Egipt to tylko tranzyt przez kanał Sueski.
10 lipca w Newark/USA palił się samochodowiec, ale nikt u nas o nim nie napisał bo tam EV nie było. Dużo by tego jeszcze wymieniać.

Piter

Posiadacz elektryka
TVN we wczorajszych serwisach informacyjnych pisał o 3k samochodach elektrycznych - już nie było mowy o kilku. Jak poznamy rzeczywistą przyczynę pożaru to już nikogo to nie będzie interesować. Przekaz poszedł w świat. Powinno się powołać jakąś organizację do zwalczania tego typu fake newsów i żądać sprostowań w formie płatnych ogłoszeń żeby zabolało.
Komentarze pod artykułem pokazują klimat wokół BEV. 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

elektryk

Pionier e-mobilności
Pierwszą wzmiankę o elektrykach podał Reuters, oni mają bardzo długą historię pisania paszkwili na elektryki. Kiedyś to była agencja prasowa, teraz są zwykłym medium opiniotwórczym, to bardziej dochodowe, piszą artykuły z własnym komentarzem. Jadą na tym, że ludzie ich kojarzą jako agencje prasową, która nie komentowała wydarzeń i była obiektywna.

Pomimo tego, że rzecznik którą cytują twierdzi że nic takiego nie mówiła, to w artykule nie usunęli tego tylko zmienili że wg nich rzecznik mówiła. Bardzo im zależy żeby to zostawić.

PS. A tak swoją drogą to pokazuje jak silne są media, to jest mistrzostwo świata, że samochody _spalinowe_ nie są kojarzone z pożarami, a samochody elektryczne w których nie ma łatwopalnego paliwa, już są. I to pomimo powiedzeń "dolewać oliwy/paliwa do ognia".

Last edited: