Ja muszę właśnie zgrać parę sztuk i zrobić z tego składankę. Już parę razy nagrałem takie trupy. Do tych co na podstawie różnych raportów uważają, że Octavia w TDI jest bardziej eko i tak to pewnie nie trafi, ale próbować warto.Kurrr... wczoraj jechałem za takim capem TDI, że normalnie zwolniłem i zmieniłem pas, żeby inni się truli... Już dawno takiego smroda nie widziałem, a WIDZIAŁEM, bo można powiedzieć, że nie widziałem nic innego. Ledwo było widać jego tablice rejestracyjne. Mam chyba filmik nagrany, to może wrzucę jak nie zapomnę zabrać pendrive.
Jak będzie przymus jazdy elektrykiem, to trzeba się z tym zapoznać, co nie znaczy, że nie mogę połączyć tego z wyważeniem swojego niezadowolonia. Jak wiele osób na tym forum wyraża swoje niezadowolenie z tego, że ktoś przed nim jechał dymiącym trupem.O! W końcu odpowiedź inna, niż „poszukuję wiedzy”.
Czyli jednak trolling. xD
Za kilkanaście lat wejdzie zakaz sprzedaży nowych aut spalinowych, za kolejne kilkanaście nie będzie aut spalinowych wartych zainteresowania nawet z drugiej ręki (auto starsze niż 15-letnie nie nadaje się na daily przede wszystkim ze względu na bezpieczeństwo). Nie wjedziesz takim autem do miasta, będziesz płacić dodatkowe podatki za jazdę takim autem. Jeżeli to nie jest rzeczywisty przymus, to co to jest?Jaki k.. wa przymus jazdy ?, Nie wytrzymałem... Nie kupisz nowego w kilkudziesieciu krajach, nawet nie napisali że nie będzie importu np z Tybetu..? Nie kupisz za kilkanaście lat!
Można mieć do tego czasu raka, wypadek i spaść na łeb z taboretu i stać się rośliną lub być bogatym, zdrowym i po operacjach plastycznych, pięknym! ...
Jaki przymus jazdy?
Nie piję, nie palę, mam pracę. Ale i kredyt na mieszkanie.Stary za ten czas, jak weźmiesz się do, roboty rzucisz picie i palenie to uzbierasz na elektrycznego Mybacha
Na razie takich chyba nie produkują, więc to Ty trzymaj kciuki, że zaczną. Obecnie najtańsze auto z 250 km zasięgu w dowolnych warunkach i prędkościach, to chyba tylko TM3 AWD ale używane chodzą po 150 tys +egzemplarze używane w określonym budżecie, z baterią o znikomej degradacji (maks. 5- 10%), tak aby zasięg był nie mniejszy od 250 km, bez względu na dopuszczalną prawem prędkość i warunki pogodowe.
Samochody elektryczne są drogie, to fakt. Mam kasę na tyle, by nie biedować i stać mnie na utrzymanie samochodu. Na nowy samochód nie stać większości Polaków, więc nie jestem jedyny.Podsumowując nie masz kasy, nie masz możliwości jej zdobycia
warunki są proste- jeżeli samochody EV mają zastąpić auta spalinowe, muszą mieć taki sam poziom użyteczności., masz chęci ale stawiasz warunki.
Co w tym dziwnego? Chce mieć auto, bo dzisiaj bez auta trudno się funkcjonuje. Sam masz kilka.Generalnie nie potrzebujesz auta elektrycznego lecz jesteś nim zainteresowany, bo zapowiedziano zakaz produkcji nowych.
Napisałem "trzymajcie kciuki" za rozwój sieci ładowania, rynku wtórnego itp. a nie "trzymam za Was"Do tego próbujesz manipulować nami, będąc milusi i wtrącają zdania " trzymam za Was kciuki itp '.
Za nas nie musisz, trzymaj za siebie!
Napisałem "i fanatycy". Nie "i inni fanatycy"Eko fanatyk to niby ja? Co Ty psudo opiniotworczy bycie internetowy i to na swój użytek, aby zasnąć bez wiercenia się w wyrku, możesz wiedzieć o moich pobudkach ?
Nie wierzę w to, że samo zastąpienie aut spalinowych elektrycznymi coś da.My tu dzielimy się doświadczeniem czasem wieloletnim o użytkowaniu nowej technologii o długiej wszak historii. Pobudki mamy różne, kilka pewnie nawet sprzecznych, wiele uzupełniających się
Ekologia to cel geo, a czasem lokalny domowy, nie pierdzi nie śmierdzi, ekonomia u wielu też i ciekawość ale głównie to frajda. Czasem ona wyłazi dopiero po zakupie z poprzednich wyborów. Nieliczni bywają zawiedzeni a jeśli to wyborem marki/modelu a nie technologią (np ja).
Tak więc nie "pierdziel" tych farmazonów w kółko , nie nudź pseudo argumentami. Jeśli się nie zgadzasz masz prawo ale z tym to do spiderweba to możesz robić w gronie podobnych sobie.
Tu znamy problemy i jeśli je poruszysz to dostaniesz potwierdzenie, ale Ty w kółko te same głupoty jak mantrę powtarzasz .
To Forum EV a nie Pudełek. Pytasz, wątpisz OK ale nie wciskaj nam kitu. Niestety teraz nawet trup nie zgadza się z wynikiem sekcji
To tylko pokazuje jak niedopracowana jest to technologia, a auta elektryczne mogą jedynie uzupełnić, ale nie zastapią aut spalinowych. Chyba że do 2035 roku dojdzie do jakiegoś znacznego przełomuNa razie takich chyba nie produkują, więc to Ty trzymaj kciuki, że zaczną. Obecnie najtańsze auto z 250 km zasięgu w dowolnych warunkach i prędkościach, to chyba tylko TM3 AWD ale używane chodzą po 150 tys +