Ile czekaliście na zwrot dotacji - leasing Santander multirent?

cichy_gda

Nowy na Forum
Cześć,
Z ciekawości ile czekaliście na zwrot dotacji przy leasingu Santander Multirent?

Ja podpisałem umowę w lipcu 2023, auto odebrane pod koniec sierpnia, decyzja BOŚ pozytywna we wrześniu, w październiku zwrócona umowa z podpisem BOŚ.

W grudniu dostałem korektę faktur (pierwszą wpłatę w wyższej kwocie niż dotacja robiłem już w sierpniu), a dotacji na rachunku jak nie było, tak nie ma ;(

Jusand

Posiadacz elektryka
U mnie umowa podpisana przez BOŚ 26.08.2023, pieniądze na koncie 22.12.2023.

kiki111

Fachowiec
Mi SCM nie udostępnia żadnej informacji na jakim etapie w BOŚ sprawa utknęła, zresztą datę wysłania wniosku wyciągnąłem od nich pokątnie. Nic w sprawie się nie dzieje, nikt nic nie wie a auto za kilka miesięcy będzie miało 2 lata. Generalnie najgorszy leasingodawca jakiego do tej pory miałem i nigdy więcej...

PiotrS

Posiadacz elektryka
W mLeasingu brałeś ;) ?

Ja czekałem w SM ponad rok.
Nie uważam, że to najgorsza firma leasingowa.

marco_25

Pionier e-mobilności
Umowa SCM podpisana marzec, decyzja BOŚ koniec kwietnia, przed odbiorem samochodu korekta kwoty. Odbiór samochodu 29 maja, przelew dotacji 11 grudnia.

W sumie od odbioru samochodu do wypłaty dotacji trochę ponad 6 miesięcy. Jak ze wszystkim, nie mamy pańskiego płaszcza i co nam Pan zrobi? To samo w tamtym roku ze zwrotem VAT z US.

abes99

Posiadacz elektryka
Jak tak czytam Wasze przygody to wybór ING te 1,5 i 1 rok temu to był strzał w dziesiątkę. Podpisany leasing, jakiś 1-2 miesiące na przyznanie dofinansowania. ING brał 27k na siebie więc opłata wstępna od razu pomniejszona o 27k i wisiała przez jakieś 3-4 miesiąca jako niedopłata, aż ING dostał kasę z dofinansowania, a my już jeździliśmy wtedy autami. Żadnych korekt czy oczekiwania na przelew. Tak to chyba powinno wyglądać? Ciekawe czy dalej tak jest?

O tutaj to opisywałem:

Last edited:

Jogur

Fachowiec
O kurła, nieźle z tym ING

PKO Leasing wniosek/wpłata/odbiór Y - 2023.10, umowa z BOŚ podpisana w 2023.12 i na razie nie odpowiada, kiedy kasę przeleje