Ionity MOP Rędziwojowice/ MOP Młyński Staw

BronekMP

Zadomawiam się
Byłem na Rędziwojowice w piątek, a na Młyńskim Stawie w niedzielę. I odczucia mam raczej negatywne. 1 stanowisko na obu miejscach nieczynne (zastawione). W Rędziwojowicach ładowanie ruszyło bez problemu, za to w Młyńskime Stawie ruszyło dopiero na 3 stanowisku. Do tego stanowisko jest na przeciwko stacji (KFC), gdzie od razu miałem paru ciekawskich obserwujących jak się męczę z odpaleniem ustrojstwa i zmianą stanowiska. Po mnie podjechała rodzinka na ID.4 i im ładowanie ruszyło dopiero na drugiej stacji (na szczęście). Chyba raczej tak to nie powinno wyglądać.

consigliero

Pionier e-mobilności
Sprawdzając jutrzejszą drogę zastanawiałem się gdzie ładować. Kombinowałem z Tauronem MOP Wiązów bo gratis ale w przeciwnym kierunku podobnie jak Ionity. Już myślałem że to będzie Greenway, a tu taka informacja że jest najlepsza opcja Ionity w stronę Wrocławia. To mógłby przebić tylko Tauron, bo w gratisie. Teraz tylko muszę wymyślić jak dojechać do Świecka, gdzie zrobić międzylądowanie po ścieżce

dawson

Fachowiec
Ja korzystałem już 4-5 razy z Rędziwojowice. Startuje od razu (chyba 3) , nie miałem problemów. 2 jest nieczynna , 1 i 4 nie świeci ale pokazuje że działa , za to 3 z której zawsze korzystam po rozpoczęciu ładowania świeci na czerwone zamiast fioletowo.

P.S - nie wiem czy pomoże ale kiedy męczyłem się z Ionity w Zgorzelcu , gość na infolini polecił mi aby:
1. Zeskanować QR lub wybrać stanowisko w appce
2. Zapłacić 5zł , poczekać ....
3. Dopiero jak appka pokaże aby podłączyć to podłączyć auto.
Kiedyś podłączałem i dopiero zaczynałem zabawę w tel ....

consigliero

Pionier e-mobilności
Nie mialem problemów w Zgorzelcu, a od dzisiaj być może w Rzędziwojowicach będą 4 kolumny, bo serwis grzebał. Z kartą startuje zawsze

Attachments

• IMG_8668.jpeg
    IMG_8668.jpeg
    56,6 KB · Liczba wyświetleń: 19
  • IMG_8667.jpeg
    IMG_8667.jpeg
    66,8 KB · Liczba wyświetleń: 19

dawson

Fachowiec
Troche źle napisałem ,ogólnie Ionity u mnie zawsze działa , 2 x tylko nie mogłem uruchomić od razu. Raz w Zgorzelcu (a byłem tam kilkanaście razy) i raz w Irxleben (DE). Ładowanie jakby nie wystartowało ale auto się ładowało tylko że nie pobierało opłaty , ahhh