Ja tu widzę niezły burdel! Moderacja potrzebna na już!

KrzysztofFly

Moderator
W nawiązaniu do tematu, kolejny już raz mamy na forum zalew spam-owych wpisów, tym razem niejaki @Charlessic w ciągu kilku chwil opublikował na forum mnóstwo wpisów, rozsianych po różnych tematach (w tej chwili 71 wpisów). @Łukasz Bigo, czas najwyższy abyśmy coś w tym temacie zrobili. Może warto w tym temacie rozpocząć dyskusję, która zakończy się rozwiązaniem tego problemu. Ja wiem, że nie da się abyś był w stanie 24h na dobę kontrolować forum i błyskawicznie na takie wiadomości reagować. Może jednak nadszedł już czas, aby kilku aktywnym i chętnym kolegom z forum nadać uprawnienia moderatora. Jest tu na forum wiele świetnie obeznanych w tych tematach osób, które mogą pomóc w zaprowadzeniu porządku, choćby w temacie takich spamujących użytkowników.

p0li

Pionier e-mobilności
jestem za
wpadam minimum raz dziennie na forum i takie spamerskie postowanie chetnie bym kosil....

...ogniem i mieczem :)

nabrU

Moderator

p0li

Pionier e-mobilności
dokladnie - powoli forum staje sie nieczytalne :(

Ev3

Pionier e-mobilności
Do tego trzeba coś zrobić z forum, żeby nie pokazywało jako nieczytane wątków, gdzie są nowe posty TYLKO zignorowanego użytkownika.

slaveq

Pionier e-mobilności
Społeczność mamy dużą i wg mnie mniej toksyczną niż np grupy na FB więc dbajmy o nią ale uważam, że moderator powinien być starannie wybrany a nie na zasadzie ktoś się zgłosi. Z tego jak to już ktoś napisał, ci co chcą moderować najczęściej się nie nadają i z tego się rodzą same problemy.

Jak koledzy wyżej napisali, znowu mamy wysyp spamu i jeśli się z tym czegoś nie zrobi to za chwilę nam forum zacznie zdychać.

KrzysztofFly

Moderator
Społeczność mamy dużą i wg mnie mniej toksyczną niż np grupy na FB więc dbajmy o nią ale uważam, że moderator powinien być starannie wybrany a nie na zasadzie ktoś się zgłosi. Z tego jak to już ktoś napisał, ci co chcą moderować najczęściej się nie nadają i z tego się rodzą same problemy.

Jak koledzy wyżej napisali, znowu mamy wysyp spamu i jeśli się z tym czegoś nie zrobi to za chwilę nam forum zacznie zdychać.
No właśnie może na początek, rozwiązać chociaż problem spamu. Ja wiem, że banowanie użytkownika za poglądy i wypowiedzi, to już znacznie trudniejszy temat i to trzeba dogłębniej temat przeanalizować, zdecydowanie prościej podjąć taką decyzję przy obrażaniu innych użytkowników.
Może na początek podwiesić jakiś temat z regulaminem, co jest dozwolone, a co nie będzie tolerowane.

Jednak taki ewidentny przypadek jak @Charlessic, powinien być błyskawicznie blokowany, tu nie ma żadnych wątpliwości, co do jego zamiarów. W tej chwili ma opublikowane już 151 wpisów, @Łukasz Bigo trzeba coś z tym zrobić.