Jak sprzedać używanego elektryka?

eimi

Pionier e-mobilności

Ev3

Pionier e-mobilności
Na zachodzie w ogłoszeniach ceny się zaczynają od 18k EUR, z większa baterią,
Moja jest właśnie taka.
Czyli skoro najtańszy w de (w Polsce też tańszego nie znajdziesz), jest na tym samym poziomie cenowym, to chyba jakby ktokolwiek chciał kupić, to już by zadzwonił?

Ev3

Pionier e-mobilności

eimi

Pionier e-mobilności
Czyli skoro najtańszy w de (w Polsce też tańszego nie znajdziesz), jest na tym samym poziomie cenowym, to chyba jakby ktokolwiek chciał kupić, to już by zadzwonił?
Moze ludzi odstrasza przebieg? Mało który 3 letni miejski elektryk ma ponad 80kkm.

Ev3

Pionier e-mobilności
Moze ludzi odstrasza przebieg? Mało który 3 letni miejski elektryk ma ponad 80kkm.
Z drugiej strony, jakbyś robił 10 tys rocznie, to wiesz jakby na km rozkładała się strata 100 tys zł w 3 lata?

eimi

Pionier e-mobilności
Z drugiej strony, jakbyś robił 10 tys rocznie, to wiesz jakby na km rozkładała się strata 100 tys zł w 3 lata?
Piszę tylko o co może chodzić. Jednak większość ogłoszeń KIA eSoul w linku który wrzuciłem ma kilkukrotnie niższy przebieg. Jest tylko jedno ogłoszenie gdzie ma 84kkm.

Ev3

Pionier e-mobilności
Piszę tylko o co może chodzić. Jednak większość ogłoszeń KIA eSoul w linku który wrzuciłem ma kilkukrotnie niższy przebieg.
Bogatsze kraje mogą sobie pozwolić na kupowanie niepotrzebnej dużej baterii, do auta tylko do miasta, z uwagi na inną siłę pieniądza.
U nas jednak byłoby to bez sensu, a dla mikrych przebiegów to i dużo mniejsze (czyli zazwyczaj tańsze) auta się nadają.

vwir

Pionier e-mobilności
Piszę tylko o co może chodzić.
Może chodzić o wiele czynników. Mnie na przykład odrzuca (od różnych aut, nie piszę o konkretnym ogłoszeniu ani konkretnym modelu) gdy widzę braki w wyposażeniu: szmata na fotelach, brak kamer 360, brak one-pedal, światła halogenowe, etc. Takie auto nawet gdy będzie tanie to podziękuję. Wolę dopłacić ale mieć to co chcę.

Najnowsze dyskusje