Wiem, że to żadne pocieszenie, ale dealerzy też chyba mają problem z tym modelem.
Moja jest właśnie taka.Na zachodzie w ogłoszeniach ceny się zaczynają od 18k EUR, z większa baterią,
107 tys za roczne auto z małą baterią to żadna rewelacja, niewiele drożej można kupić już z większą.Wiem, że to żadne pocieszenie, ale dealerzy też chyba mają problem z tym modelem.
Moze ludzi odstrasza przebieg? Mało który 3 letni miejski elektryk ma ponad 80kkm.Czyli skoro najtańszy w de (w Polsce też tańszego nie znajdziesz), jest na tym samym poziomie cenowym, to chyba jakby ktokolwiek chciał kupić, to już by zadzwonił?
Z drugiej strony, jakbyś robił 10 tys rocznie, to wiesz jakby na km rozkładała się strata 100 tys zł w 3 lata?Moze ludzi odstrasza przebieg? Mało który 3 letni miejski elektryk ma ponad 80kkm.
Piszę tylko o co może chodzić. Jednak większość ogłoszeń KIA eSoul w linku który wrzuciłem ma kilkukrotnie niższy przebieg. Jest tylko jedno ogłoszenie gdzie ma 84kkm.Z drugiej strony, jakbyś robił 10 tys rocznie, to wiesz jakby na km rozkładała się strata 100 tys zł w 3 lata?
Bogatsze kraje mogą sobie pozwolić na kupowanie niepotrzebnej dużej baterii, do auta tylko do miasta, z uwagi na inną siłę pieniądza.Piszę tylko o co może chodzić. Jednak większość ogłoszeń KIA eSoul w linku który wrzuciłem ma kilkukrotnie niższy przebieg.
Może chodzić o wiele czynników. Mnie na przykład odrzuca (od różnych aut, nie piszę o konkretnym ogłoszeniu ani konkretnym modelu) gdy widzę braki w wyposażeniu: szmata na fotelach, brak kamer 360, brak one-pedal, światła halogenowe, etc. Takie auto nawet gdy będzie tanie to podziękuję. Wolę dopłacić ale mieć to co chcę.Piszę tylko o co może chodzić.
Ponizej 80 tys. to dobra oferta. Powinien się sprzedać. Ja czekam no dopłaty i śledzę używki e-niro z taką samą baterią.2021, przebieg 82 kkm